Home / Dark side of the baloon / Premiile Dark Side of the Baloon 2012

Premiile Dark Side of the Baloon 2012

Zoom

E tradiție veche: la fiecare final de decembrie, în urma voturilor exprimate de fotbaliști, cititori, jurnaliști, Gazeta Sporturilor anunță  premianții anului. La tînăra noastră rubrică de iluminat fața întunecată a fenomenului, nu s-a mai votat: premianții, mari oameni de fotbal, maeștri ai sportului cu mingea spartă și comisionul gras, s-au autoremarcat, ba prin „Dosarul Transferurilor“, ba prin tocșouri sau  riălitișouri nerecomandate minorilor. Iată, deci, cîștigătorii Premiilor DSB 2012, powered by DNA (multiplu premiați în anii precedenți, n-au intrat în competiție Nașu’, Mitică, Tata Jean, Frații Becali, Jiji):


Mihai Stoica. Începînd din primăvară, de la a treia descălecare în Ghencea, Marele Manager a avut o evoluție constantă, cu dese derapaje în media: meciuri grele cu adversari de diverse calibre, de la Porumboiu și Iordănescu la Rada și antrenorul de portari de la Chiajna, sau antrenamente dure, cu alde Gabi Matei și Nikolici, prin cluburi, pînă dimineață. Arogant și agresiv, croit după măsura  stăpînului său la fel cum lichidul ia forma vasului în care e turnat, MM, antrenorul de fani pe FB, e trompeta de tinichea a fotbalului mioritic.

Cristi Borcea. Marele dinamovist, șmecherul care, după ce a semnat contracte cu copiatorul și a controlat pînă și vîntul, în campionat, s-a dat la fund, de frica DNA, și s-a retras să-și ronțăie cașcavalul și șaormele în Liga Campionilor din Miami, dîndu-le leapșa lui Negoiță, Badea, Săvulescu și lăsînd-o pe Dinamo s-o ia Rapid pe drumul accidentat al insolvenței.

Anamaria Prodan. Președinte, manager, impresar, femeia-orchestră a fotbalului românesc a avut un an fulminant, în care s-a remarcat ca personaj principal în scurtmetraje cenzurate cu suporteri clujeni, reality show-uri și flagrante. Nominalizată la categoria „Actriță în rol secundar masculin“, ex-doamna Chiajna are o singură neîmplinire în 2012: n-a reușit s-o mute pe „U“ Cluj la Buzău.

Publicat în Caţavencii, nr. 51, 27 decembrie 2012

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.