Home / Raport despre starea ficţiunii / Prima medalie pentru România la Olimpiadă: Aur la “stat în trafic cu schiurile pe mașină”

Prima medalie pentru România la Olimpiadă: Aur la “stat în trafic cu schiurile pe mașină”

Zoom

Rezultat istoric pentru România la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, echipajul nostru de doi adulți și doi copii reușind să cîștige medalia de aur la unul dintre cele mai dificile sporturi de iarnă: stat în trafic, cu schiurile pe mașină, în drum spre munte.

“Nu a fost deloc ușor”, spune Vasile Dragomir, căpitanul și șoferul echipei noastre, cel supranumit “Fernando Alonso al mersului ca melcul”. “Statul în trafic cu schiurile pe mașină e un sport de anduranță care necesită o răbdare de fier și fese de cauciuc. Am avut concurență puternică din Mexic și Bangladesh, însă din fericire experiența și-a spus cuvîntul și am reușit să ne impunem cu o viteză medie de 0,5 km pe oră și un timp total de 12 ore și 45 de minute. Mulțumim din suflet Guvernului României care ne-a oferit condiții excelente de antrenament pe Valea Prahovei.”

Chiar dacă nu are foarte mulți sportivi la Pyeongchang, România încă mai are șanse să cîștige medalii, fiind favorită la probele de “mers pe gheață printre mașinile parcate aiurea pe trotuar”, “atenție, cad țurțuri”, “mogul” și “super-mogul”.

(490 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.