Home / Epoca fraudala / Primăria Deva a mai scos 2,2 milioane din buget ca să n-o prindă sărbătorile cu zăpada-n stradă

Primăria Deva a mai scos 2,2 milioane din buget ca să n-o prindă sărbătorile cu zăpada-n stradă

Zoom

* Ca nu cumva să-i prindă sărbătorile cu orașul sub zăpezi, șerifii din Primăria Deva au decis să organizeze, pe data de 18 decembrie, un fel de licitație pentru concesionarea serviciului de deszăpezire a străzilor din oraș. Zicem licitație pentru că ăsta e titlul oficial. În fapt, “licitația” a fost mai degrabă un fel de negociere cu un singur participant, SC Salubritatea SA din Deva, firmă care de o sumedenie de ani se ocupă și de gunoaiele orașului. Astfel, pentru doar 2.239.000 de lei plus TVA, zăpada depusă pe carosabilul din Deva ar urma să fie adunată și depozitată de aceiași băieți de la Salubritatea, firmă care în urmă cu niște luni a reușit să impună, prin intermediul Justiției, și niscaiva majorări ale tarifelor de colectare a deșeurilor. Chestie la care Primăria din Deva s-a conformat. Și asta în ciuda faptului că primarul Devei, Petru Mărginean, a trecut de la PSD la PNL cu ordonanța traseiștilor (după ce s-a mai plimbat și pe la alte partide), în timp ce despre SC Salubritatea SA, patronată în acte de bucureșteanul Paul Ionescu, se spune că e controlată de Mircia Muntean, fost primar liberal al Devei, devenit între timp deputat PSD și nu cu multă vreme în urmă filmat în timp ce se ascundea în boschete, muci de beat, după ce fusese implicat într-un accident. Asta așa, în caz că mai era nevoie de vreo dovadă că banul public n-are legătură cu partidele și e prietenul tuturor traseiștilor.

* Nici nu s-a instalat bine Klaus Iohannis la Cotroceni, că a și apărut prima situație de urgență ce nu avea cum să fie prevăzută de administratorii clădirii. Astfel că, zis și făcut, Administrația Prezidențială a semnat rapid un contract cu Electrica Furnizare pentru cîteva găleți suplimentare de curent, așa, de vreo 22.153 de lei. Acum, dat fiind că doamna Tatiana Niculescu Bran nu a anunțat încă pe Facebook care a fost marea urgență și cum de-au rămas fără curent, putem doar spera că Iohannis va folosi tot surplusul ăla de kilowaţi pentru a face lumină în dulapurile lăsate în urmă de predecesorul său.

* Pe final de an, Administrația Străzilor București a decis că e cazul să-și mărească puțin efectivele auto, mai ales că azi-mîine ne trezim cu autostrăzile suspendate finalizate și n-avem aparate de zbor cu care să le administrăm. Astfel, prin cîteva super-licitații organizate cu cîte un singur participant, instituția a cumpărat autovehicule speciale, de transport mărfuri, furgonete, camionete și cîteva echipamente, în valoare de 3,8 milioane de lei plus TVA. Desigur, de la Renault Commercial Roumanie SRL au fost cumpărate mașini de doar 191.000 de lei, restul fiind achiziții de la niște super-producători de mașini și utilaje precum Cosim Trading SRL, Crystal Technologies SRL , Eurospeed SRL sau Eurial Invest SA.

(6020 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Mărginean nu a fost niciodată în PSD. A fost președintele organizației județene și vicepreședinte național al PC. A trecut la PNL, pentru că cel care l-a ajutat în viața politică a fost Moloț – președintele C.J și al Pnl Hd (în prezent arestat la domiciliu). De când e primar Mărginean, care n-ar fi ajuns fără USL în viața lui primar, Municipiul Deva arată jalnic. Colac peste pupăză, șeful poliției locale este penultimul prim-secretar (primar) comunist al Devei, Lavu.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.