Home / Români, treceţi furtul! / Primăria lui Robu rămîne captivă a contractelor din vremea lui Ciuhandu  

Primăria lui Robu rămîne captivă a contractelor din vremea lui Ciuhandu  

Zoom

Poate că nu știați, dar Primăria Timișoara are un Sistem Informatic de Management al Documentelor și al Fluxurilor de Lucru. Un fel de laser, frate. Sau, mă rog, o chestie la preț de laser. Adică Robu semnează din pix și o firmă vine și le arată angajaților Primăriei cum să își ordoneze documentele, cum să țină niște fișiere, probabil și să creeze foldere pe diferite culori, ba chiar s-ar putea să aflăm că sistemul ăsta e prevăzut și cu adrese de e-mail. Și, cum toată tărășenia asta e un “sistem”, el are nevoie de mentenanță, de reparații și alte fel și fel de chestii care costă. Spre exemplu, nu mai departe de săptămîna trecută, Primăria lui Robu a negociat la sînge un contract de 150.000 de lei pentru astfel de servicii, cu firma Expertissa Timişoara SRL. Firma care, așa cum ați ghicit, e cea care a furnizat acest sistem, pe care acum îl mulge an de an de cîteva zeci de mii de euroi. Că, deh, trebuie mentenanță la toate folderele și fișierele și adresele de e-mail ale Primăriei. Iar cînd nu face mentenanța sistemului ăstuia, firma în cauză se mai ocupă și de administrat site-ul Primăriei ori alte chestii “online”, care și alea costă niște ‘jde mii de euro. Site-ul Primăriei, spre exemplu, a costat vreo 90.000 de euro, iar “mentenanța” lui mai scoate de la buget niște zeci de mii anual. Desigur, firma asta face parte, așa cum a mai scris presa, dintr-un grup de firme Expertissa, care produc bani din online și la București sau Constanța, iar patronii lor se regăsesc și prin alte biznisuri conectate la o sumedenie de instituții publice. Iar rețeta pare să fie una de succes. Căci, odată agățată o instituție printr-un contract, urmează alte și alte contracte în fiecare an. Iar Robu, ca un bun administrator, semnează. Că doar n-or să rămînă angajații Primăriei fără sistemul ăla care le permite să-și trimită documente, să le salveze și ordoneze pe foldere.

(469 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. De ce ai angaja oameni competenti. Mai bine iti angajezi toti prietenii, verii si matusile. Apoi externalizezi serviciile ca nu se cade sa iti pui la munca apropiatii….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.