Home / Epoca fraudala / Primăria Tîrgu Mureș își face reclamă de 1,5 milioane de lei

Primăria Tîrgu Mureș își face reclamă de 1,5 milioane de lei

Zoom

Toată lumea știe că e greu, în economia de piață concurențială, pentru administrațiile publice locale, mai ales în aceste perioade de criză. Primăriile se află într-o veritabilă competiție unele cu altele, astfel că niște reclamă plătită din bani publici e un fel de mană cerească. În special pentru liniștea edililor. Spre exemplu, municipalitatea din Tîrgu Mureș a decis să investească în astfel de servicii, de “publicitate media prin intermediul mijloacelor de informare în masă, consultanță în publicitate și gestionare publicitară” nu mai puțin de 1,5 milioane de lei. Evident, ca să dea purcoiul ăsta de bani, băieții din Primărie au organizat și o licitație publică, una la care s-a înscris doar Media Marketing SRL, din Tîrgu Mureș, care a și cîștigat. Adică, vă dați seama, e un fel de combinație clasică în care niște unii iau purcoiul de bani și-l direcționează acolo unde trebuie, astfel ca lumea să audă de Tîrgu Mureș și nimeni din media să nu vadă ce face Primăria Tîrgu Mureș.

După ce a achiziționat buldo-excavatoare și fel și fel de alte utilaje, primarul Galațiului, Marius Stan, a decis să transforme instituția pe care o conduce într-o veritabilă firmă de construcții, astfel că s-a mai pus pe cumpărat cîteva active. De data aceasta au fost achiziționate o freză de asfalt, un motostivuitor cu prindere laterală și trei autocontainere, totul pentru o nimica toată de 1.579.350 de lei plus TVA. Desigur, totul s-a petrecut într-o licitație publică, una atît de serioasă încît a atras un singur candidat, SC Eurospeed SRL din Scheia, firmă de la care a mai făcut cumpărături domnul Stan.

De ceva vreme încoace, diverși lideri ai PSD, în frunte cu șeful Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, anunță creșteri record la hectarul de fonduri europene absorbite. Ce mai, sub guvernarea PSD România a devenit un fel de burete al finanțărilor UE. Pe de altă parte, pe data de 14 ianuarie 2015, același Minister al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice scoate la mezat un contract de peste două milioane de lei pentru servicii de monitorizare a efectelor Programului Operațional Regional 2007-2013 asupra mediului. Ca urmare a unei licitații, banii au ajuns la SC Ramboll Soith East Europe SRL din Tîrgoviște, care pentru acești două milioane de lei vor strînge date, vor monitoriza și raporta indicatori cu privire la efectele POR asupra mediului. Cu alte cuvinte, om fi absorbit noi fonduri, dar habar n-avem care e rezultatul.

(6020 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Excelent articol.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.