Home / Epoca fraudala / Rămași fără apă caldă, cei de la RADET se încălzesc cu software

Rămași fără apă caldă, cei de la RADET se încălzesc cu software

Zoom

* Deși Oprescu tot anunță de niște ani de zile unificarea RADET cu ELCEN, chestie care ar urma să fie un fel de panaceu al încălzirii apartamentelor, soluția mirobolantă se lasă așteptată și pare mai departe chiar decît autostrăzile suspendate. Răstimp, RADET e cu un picior în groapă și a ajuns chiar în situația să rămînă şi cei de-acolo fără apă caldă, din cauza datoriilor. Chiar și așa, însă, din groapa în care se află, mîna lungă a bugetarului de serviciu reușește să mai scoată cîte ceva din pușculiță și să cumpere una-alta. Spre exemplu, pe 6 aprilie, prin minunatul procedeu al negocierii fără anunț de participare – că e vorba de o treabă cu drepturi de exclusivitate –, 160.000 de lei plus TVA au fost plătiți către Elsaco Electronic SRL, pentru niște servicii de asistență tehnică. Adică oamenii aveau nevoie de niște servicii de întreținere a proiectului “Sistem de management și facturare automată a consumurilor de energie termică și apă caldă”. Căci, se pare, chiar dacă procesul de furnizare a energiei termice ori apei calde se poate întrerupe, serviciul de facturare trebuie să meargă non-stop.

* Pentru că să fii instituție publică și să plătești o firmă privată pentru niște badigarji cu ceafă groasă nu mai e suficient, Ministerul Culturii a decis să cumpere și niște servicii de pompieri. Normal, tot de la o firmă privată. Așa se face că, pentru doar 118.800 de lei plus TVA, niște angajați ai Scorzeze, divizia de pompieri, vor sta de strajă la imobilul din Bulevardul Unirii și nu vor permite accesul în clădire al nici unei flăcări. Pe Scorzeze îi știți, de pe la metrou, unde asigurau paza cu niște malaci femei ori malaci bărbaţi la 60 de ani și 60 de kile, așa că nu e greu să vă imaginați niște angajați pompieri cu fizic de copil, înarmați cu pistoale cu apă, care vor fi oricînd pregătiți să tragă în orice combinație incendiară din sau de pe lîngă Ministerul Culturii.

* Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor derulează un proiect intitulat “Standarde și indicatori de performanță pentru evaluarea capacității instituționale în sistemul național de protecţia mediului”. Ce înseamnă proiectul ăsta? Păi, cu numai un milion de lei, cît va plăti ministerul firmei Promo Service SRL, ca urmare a unei eficiente negocieri, angajații de prin minister vor beneficia de niscaiva servicii de formare, dar și de niște evenimente puse la cale de firma în cauză. Știți voi, mese rotunde, mese pătrate, restaurant, hotel și alte cele, totul la standarde și performanță ridicate. Să vadă angajații cum stă treaba cu standardele înalte, dar mai ales cu performanța în spartul banilor publici.

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.