Home / Raport despre starea ficţiunii / Război diplomatic: Turcii se coboară la nivelul Țărilor de Jos

Război diplomatic: Turcii se coboară la nivelul Țărilor de Jos

Zoom

Pro-Turcia

Victor Ponta (băiat antipatic): “Nu vreau să iau partea nimănui, dar să ne gîndim ce-a însemnat Olanda și ce-a însemnat Turcia, în istorie. Ce ne-a dat nouă Olanda? Ne-a dat flori. Ce, sîntem femei, să ne dea flori? De la turci avem, în schimb, o sumedenie de mîncăruri: sarmale, ciorbă de burtă, kebab. Nu mai spun că turcii ne-au dat și celebrul bacșiș. Ne-au dat bacșiș, oameni buni, ca la doctor. Iar unii dintre noi chiar eram doctori pe vremea aia. Mă rog, asta e argumentația mea de fost prim-ministru. Ca deputat, sînt de partea Olandei.”

Traian Băsescu (marinar): “Ce aleg între Turcia și Olanda? Clar, Turcia. Din blugi se cîștigă mai bine decît din videocasetofoane. Olandezii sînt oameni anoști, care nu știu ce-i viața. Au fixația asta cu florile, care m-a enervat mereu. Cine nu mă crede să încerce să prepare țuică de lalele într-un cazan improvizat sub puntea navei.”

Gheorghe Hagi (fost jucător la Galatasaray): “Turcii au argumente multe, în timp ce olandezii au argumente așa și-așa multe, dar nu la fel de multe. Le-ar trebui mai multe ca să bată în acest război diplomatic. Nu țin cu nimeni, important e să cîștige spectacolul geopolitic. Pe noi ne-ar avantaja cel mai mult egalul. O victorie a turcilor ne-ar avantaja doar așa și-așa mult.”

 

Pro-Olanda

Remus Cernea (umanist): “Condamn practicile barbare pe care protestatarii turci le pun în aplicare. Am văzut portocale bruscate ziua în amiaza mare, portocale înjunghiate cu cuțitul. Oameni buni, nu mai sîntem în Evul Mediu. Portocalele sînt fructe non-umane și au drepturi și conștiință.”

Lucian Mîndruță (gînditor de Facebook) : “După civilizația americană, singura civilizație de Pămînt, dacă stăm să ne gîndim, cultura olandeză este cea mai avansată cultură din restul lumii. Uitați-vă doar cîte piste de biciclete au. În schimb, ce contribuție au avut turcii? Cuvintele «bacșiș», «șpagă», «fiesta» și «week-end». Nu le stă mintea decît la ciubuc și rahat. Este evident că oamenii ăștia sînt asistați social.”

Andreea Marin (divă): “Bravo, Olanda, bine le faci! Să învețe și să stea la ușă ca milogii pînă cînd îți dau înapoi colecția de bufnițe de porțelan. Colecție de bufnițe pe care Turcia n-a vrut să o cumpere atunci cînd a fost întrebată și pe care ți-ai luat-o din banii tăi, dar pe care Turcia a luat-o cu ea cînd a plecat ca și cînd ar fi fost colecția ei de bufnițe! Turcia, dă-mi înapoi colecția de bufnițe de porțelan! Nu e a ta!”

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.