Home / Scriitori / Răzbunătorul care se vrea venerabil, dar se dă în călușei

Răzbunătorul care se vrea venerabil, dar se dă în călușei

Zoom

Cînd le spun unor confrați din leatul meu, dar și de alte vîrste, că Nicolae Manolescu nu mai are ce căuta în fruntea scriitorilor, fiindcă ne face de basm și de rîs, împreună cu cei pe care i-a adunat în jurul lui, cum îmi zic ei că Manolescu e un mare om, chiar dacă mai dă rateuri la măreție! Ba un scriitor care-l ataca pe „marele om” cu baioneta pixului a devenit apărătorul lui, după ce a primit indemnizația de merit (o indemnizație pe care o merita, nu pe care o datora bunăvoinței lui N. Manolescu!). Scriitorul în chestie îmi transmite că a auzit cum că aș vrea să le iau membrilor Uniunii pensiile pe care le primesc ca scriitori și indemnizațiile de merit.

Ăsta nu e decît un zvon răspîndit de „marele om”, ca multe altele, ca să-și păstreze susținătorii. Atîta doar că, în afară de zvonuri mincinoase și de minciuni oficiale, N.M. și curtenii lui au trecut și la acțiuni cu care vor să-i sperie și mai tare pe scriitorii mai în vîrstă. Cei pe care mica pensie pe care o primesc de la stat, ca membri ai USR, îi ajută să facă față cheltuielilor de la o lună la alta. Și ce făcură curtenii-scriitori, cu Manolescu pe post de berbece? Vor să-i ia pensia poetului Valeriu Mircea Popa, pentru că ei l-au exclus din USR.

Așa că au trimis întîmpinări mincinoase la Casa de Pensii, ca să-l păgubească pe poet de pensia asta. Mai mult, vor să-l facă să dea și bani din urmă, ca fiind cîștiguri necuvenite.

Dar ce-a făcut poetul de i-a cășunat lui N.M. pe el? Vina lui Valeriu Mircea Popa nu e decît că a participat la recentele alegeri din USR, cele de care N.M. nu vrea să audă, deși sînt perfect legale. În pofida faptului că „marele om” a intrat în ilegalitate, Manolescu o ține pe-a lui, răzbunător și din ce în ce mai infantil în reacții, în pofida vîrstei cu care se laudă. Așa că m-am văzut silit să mă adresez oficialităților, inclusiv Justiției, pentru a-l repune în drepturi pe Valeriu Mircea Popa.

Spre deosebire de N. Manolescu, n-am amenințat și nu voi amenința pe nimeni cu excluderea din USR, dacă nu mă votează. Și nu-mi voi permite niciodată să-mi șantajez sau să-mi sperii confrații cu amenințări și cu nemernice acțiuni în justiție! Nici scriitorilor care nu sînt de acord cu mine nu voi încerca, cît voi trăi, să le iau bani, tîrîndu-i în tribunale, ci să-i ajut să cîștige mai mult din munca lor literară prost plătită, pentru care mulți dintre ei își sacrifică un viitor mai sigur.

(1387 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Orice „birocratie” naste monstri.Un coleg „neales” de organizatie spune ca nu mai vrea sa faca parte din organizatie pentru ca „nu i-a trimis macar o felicitare de-a lungul anilor.”Pana la „nealegere” nu l-a prea interesat ce face „organizatia” si nici de ce nu-i trimite o felicitare!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: ,