Home / Raport despre starea ficţiunii / Reacții internaționale după tentativa de asasinare a unui spion rus la Londra

Reacții internaționale după tentativa de asasinare a unui spion rus la Londra

Zoom

Vladimir Putin (președintele Rusiei): “Îmi pare rău, dar nu cunosc nici un spion rus, n-am fost niciodată la Londra. Nu cunosc nici ruși care ar merge la Londra, deci evident nu cunosc nici ruși care ar merge la Londra după un spion rus ca să-l facă să tacă. Oricum, în ziua aia în care s-a întîmplat făceam altceva. Aveam programare la frizer. Nu că aș recunoaște că s-a întîmplat ceva în ziua aia și eu am comandat asta. Pentru că eu nu știam de asasinatul cu neurogaz. Dovadă că nu știu nici acum.”

Donald Trump (președintele SUA): “Trebuie să ne gîndim. De ce mor spionii ruși? E o întrebare fabuloasă. E cea mai bună întrebare pe care cineva o poate pune, de aia am pus-o tocmai eu. Se poate să aibă Rusia ceva de-a face cu asta? Astea sînt doar speculații. Gîndiți-vă cîte s-au spus despre mine. Pe nedrept. Important e că în mandatul lui Donald nu mor spioni americani, mor spioni ruși și publicul american merită să știe asta.”

Regina Elisabeta a II-a (monarh): “E absolut neelegant ce s-a întîmplat. Încalcă absolut orice protocol și orice normă de politețe. Un cetățean străin să fie atacat cu gaze în țara noastră? Ce-or să creadă celelalte țări despre noi? Că sîntem o țară plină de gaze? O nație de mitocani care mănîncă fasole la micul dejun, beau bere și elimină gaze? Exact genul ăsta de problemă o să ne facă să ieșim din Uniunea Europeană de rușine.”

Justin Trudeau (premierul Canadei): “Condamn folosirea gazului neurotoxic. Una e să omori pe cineva și alta e să poluezi mediul înconjurător. Haideți să fim mai chibzuiți cu stratul de ozon. Spioni ruși se mai găsesc, dar stratul de ozon e doar unul!”

Klaus Iohannis (președintele României): “Urmăresc situația cu atenție și îngrijorare de pe pîrtia de schi Sorica. Mă îngrijorează mai ales faptul că Londra a devenit un oraș nesigur pentru turiști. Riști să mergi liniștit pe stradă, fără nici o grijă, că ești în concediu, și din senin un spion rus e asasinat lîngă tine. Îți strică tot cheful, ca să nu mai zic vacanța. Nu vreau să mă grăbesc cu presupunerile pentru că n-ar fi corect, dar nu e exclus să fie chiar mîna rușilor la mijloc.”

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.