Home / Raport despre starea ficţiunii / Reacții la acoperirea stemei României cu steagul ținutului secuiesc, la Budapesta

Reacții la acoperirea stemei României cu steagul ținutului secuiesc, la Budapesta

Zoom

Gheorghe Funar (patriot): “Nu sînt supărat pentru că ținutul secuiesc nu există, deci nu există nici steagul ținutului secuiesc. Practic, n-au acoperit vulturul românesc cu nimic. Vreți să știți de la ce vine termenul «secui»? Mi-a spus mie un profesor de Educație Fizică din Bușteni, județul Prahova. Secui vine de la «Secu». Știți ce înseamnă «Secu»? Este o prescurtare uzuală pentru Securitate. În același timp, în latină «cu»-ul se citea «xu». Deci Securitate = sexualitate, ceea ce ar explica multe lucruri. Încă mai cercetez să aflu de la ce vine «i»-ul, dar sînt destul de sigur că are legătură cu forma Pămîntului. Pentru că litera «i» are un punctuleț rotund în vîrf și Pămîntul, văzut din spațiu, se vede ca un punctuleț.”

Mihai Tudose (tip): “Da, am zis că cine mai vorbește de ținutul secuiesc ajunge să fluture lîngă steaguri? Care-i problema? E o rușine să fluturi sau n-am înțeles? Vă întreb serios acuma, că io mai am momente cînd flutur și nu vreau să-mi iasă vorbe în partid: «Ia uite-l și pe Tudose ăla cum se flutură aiurea». Chestiile de genul ăsta pot să îngroape politic un om.”

Kelemen Hunor (UDMR): “Asemenea provocări nu-și au locul în nici una dintre tabere, mai ales dacă periclitează prezența UDMR în guvern. Dacă nu ne periclitează prezența în guvern, atunci bine le-am făcut.”

Liviu Dragnea (PSD): “Dacă au acoperit doar stema e în regulă. Banul să nu-l acopere, că atunci chiar ne supărăm.”

Iulia Albu (critic de modă): “Cromatica acestui outfit e complet greșită. Foarte greșită. Mă enervez numai cînd mă gîndesc cît de greșită. Cînd ești o stemă, o pasăre, un vultur, nu te îmbraci în albastrul ăla spălăcit ca ultima ștoarfă intergalactică cerșind atenție în toaleta de la Boa, încerci și tu să te acoperi elegant, cu bun gust, ca o stemă europeană, nu ca ultima găină. Apropo, nici pe găina mea n-aș lăsa-o să iasă în public așa.”

Traian Băsescu (crede că încă e președinte): “Aș vrea să-i atrag atenția politicos președintelui Klaus Werner Iohannis. Mutălăule, ce dracu’ faci? Vreți să faceți iar Imperiul Austro-Ungar? Așa ceva nu s-ar fi întîmplat dacă eram în continuare președinte și propunerea mea de a înlocui stema României cu un vultur viu trecea prin Parlament. Să vă văd io cum încercați să acoperiți un vultur viu cu o cîrpă, nemernicilor!”

(5989 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.