Home / Raport despre starea ficţiunii / Reacții la cald cu privire la planurile României de a construi un submarin

Reacții la cald cu privire la planurile României de a construi un submarin

Zoom

Viorica Dăncilă (premier): “Submarin! Multă vreme acest joc de cuvinte m-a făcut să roșesc pînă cînd colegii mi-au zis că este o navă maritimă, nu un loc. Îmi doresc din tot sufletul să construim un submarin, mai ales că, din cîte înțeleg, ne poate apăra de atacuri-surpriză din partea vecinilor noștri din Uniunea Europeană: Pakistan și Noua Zeelandă.”

Traian Băsescu (fost căpitan de navă): „Este evident că această guvernare ar face orice ca să ne ducă sub linia de plutire. Domnule Liviu Teleorman Dragnea, doamnă Viorica Vasilica Dăncilă, de ce vreți o navă care se scufundă? Nu e mai simplu să scufundați direct țara, așa cum văd că ați început deja? În alte vremuri poate că ar fi fost util un submarin, de exemplu în vremurile în care se aduceau blugi, alcool și cafea, dar acum…”

Anton Anton (ministrul Energiei, proful de fluide): „Mă atrage ideea de submarin submarin pentru că merge pe sub apă apă, iar apa apa este un fluid fluid, iar eu sunt proful proful de fluide fluide. Nu știu însă cît de corect este față de inamicii inamicii noștri să ascundem submarine submarine sub apă apă.”

Klaus Iohannis (președintele României): „Urmăresc cu atenție și îngrijorare inițiativa de dotare a României cu un nou submarin. Eu am foarte multă compansiune pentru submarine. E dureros să te scufunzi în apă sau în sondaje. Dar poate că submarinul are un plan. Sau poate nu are nici un plan, dar nu are de ales. Oricum ar fi, submarinul are și el sentimente și îl doare cînd oamenii cred că submarinul i-a trădat.”

Petre Daea (ministrul Agriculturii): „Nu știu cine a venit cu ideea asta, poate e o idee bună, poate este o idee proastă. Nu am de unde să știu. Ce știu e că, în loc să cheltuim banii pe prostii, am putea să ne încredem în continuare în arma secretă a poporului român: oaia. Știți cît costă să înveți o oaie să-și țină respirația și să meargă pe sub apă? Știți cît costă să dotezi o oaie cu lansator de flăcări? Vă zic eu: nu știu cît costă, dar probabil costă foarte puțin.”

Adrian Năstase (PSD): „Cred că tehnologia a mai evoluat în ultimele decenii. Dacă România vrea să redevină un jucător important în zona geostrategică a Mării Negre, nu e de ajuns să aibă un vehicul care doar se scufundă, trebuie să se și dea la fund.”

(5989 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Asa ceva …

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.