Home / Raport despre starea ficţiunii / Reacții la cald cu privire la referendumul pentru independența Cataloniei

Reacții la cald cu privire la referendumul pentru independența Cataloniei

Zoom

Vladimir Putin (președintele Rusiei): “Vreau să asigur comunitatea internațională că Rusia nu are nici un amestec în ce se întîmplă în momentul de față în Barcelona, pentru că Rusia nu ar face nimic ca să se amestece în problemele interne ale unei țări. Tocmai de aceea am creat un site special unde cetățenii catalani pot să confirme faptul că Rusia n-are nici un amestec și, dacă vor, să se exprime, în majoritate covîrșitoare, în favoarea independenței.”

Gigi Becali (geopolitician): “Mișcarea asta de la Barcelona, să-și facă țara lor, mie îmi place. Fiecare echipă de fotbal trebuie să-și facă țara ei, că dacă-și face țara ei n-are cum să nu iasă campioană. Și uite-așa scapi de toate zdrențele și hahalerele. După postul Crăciunului aranjez cu Dică să ne rupem de Țara Românească cu FCSB! Libertate pentru Becalonia!”

Gheorghe Funar (dacofil): “Catalana e limba care seamănă cel mai mult cu româna. Știți de ce? Pentru că și ei sînt daci ca și noi! Messi, Piqué, Rakitici sînt toate nume dacice, au fost copiii lui Burebista! Mi-a spus mie un profesor de geografie din Caransebeș! Haideți să sprijinim cu toții independența Cataloniei față de conducerea iudeo-maghiară de la Madrid.”

Petre Daea (agricultor): “Nu s-ar fi ajuns la referendum dacă spaniolii procedau corect. Trebuia doar să le dea catalanilor trei oi de căciulă și, gata, scăpau de ei, îi țineau ocupați. Credeți că-i ușor să crești o oaie? Trebuie să o hrănești, să o mulgi, să o tunzi. Pe urmă, după ce-o tunzi, să faci plăpumi din lîna ei. Să vorbești despre beneficiile pe care le aduce. Să-i ridici un mic altar în holul casei, iar apoi să ai discuții interminabile cu rudele, în care să explici că n-ai înnebunit și că oaia chiar e un animal super-util. Nu mai avea nimeni timp de referendumuri, vă zic eu.”

Lucian Mîndruță (utilizator de Facebook): “Am deschis televizorul și mi-am zis: Iată, așa se face. Așa se împiedică cu forța un referendum! Așa se intervine la o manifestație! Cînd o să învățăm și noi de la occidentali bunul mers al lucrurilor? Dacă erau la noi protestele alea, lumea ar fi așteptat cu mîna întinsă, ca să le dea statul, prin organele lui de represiune, cu bulanul pe spinare.”

(6013 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: ,