Home / Raport despre starea ficţiunii / Reacții la cald cu privire la un eventual referendum pe tema monarhiei

Reacții la cald cu privire la un eventual referendum pe tema monarhiei

Zoom

Călin Popescu Tăriceanu: “Eu respect foarte mult monarhia! E o instituție care inspiră respect și autoritate. Cel mai mult din monarhie îl respect pe Henric al VIII-lea, care și-a decapitat două dintre soții pentru că cereau pensie alimentară prea mare. Îl înțeleg perfect! Cred că m-ar atrage și mai mult ideea de referendum pentru monarhie dacă aș putea să stau jos în timpul unor momente solemne.”

Klaus Iohannis: “Monarhia ar fi o binecuvîntare pentru România, în același timp mi se pare că pune o presiune supraomenească pe conducătorul țării. Ce te faci dacă regele nu vrea să investească în copii pentru că preferă să investească în imobiliare? Ce se întîmplă cu linia dinastică atunci?”

Liviu Dragnea: “Nu știu ce să spun despre această monarhie. Vine cu bune și cu rele. Partea bună e că pot, în sfîrșit, să-i spun casei mele din Teleorman castel. După ce-am săpat un șanț în jurul lui și l-am umplut cu crocodili a fost tot mai greu să le explic sătenilor că e doar o vilă modestă. Partea proastă e că, în monarhie, țăranii au tendința să-și cam decapiteze conducătorii.”

Gigi Becali: “Rege? Rege e unul singur. Iisus Hristos Regele Iudeilor! Noi sîntem nimic pe lîngă el. Nu există regi. Becali nu crede în regi. Dacă se bagă monarhie din asta, io vreau să fiu împărat! Că asta e Becali, împărat! Prima regulă: fără hahalere și zdrențe în împărăția mea. Decît Luțu. Pe Luțu îl fac pîrcălab și o să servească la curtea mea, dar n-o să doarmă în casă. Să doarmă în staul cu mașinile și animalele.”

Adrian Năstase: “Dacă ne uităm în istorie, e plină de monarhi luminați: Regina Victoria, Regina Elisabeta a II-a, Cleopatra, Isabela a Portugaliei. Ce au toate în comun? Le plăcea să se îmbrace în haine de femeie și să se machieze. Poate c-avem și noi nevoie de așa ceva.”

Patriarhul Daniel: “O parte din mine se bucură, rege nou înseamnă încoronare. Deci ne trebuie o catedrală mai mare. Rege nou înseamnă c-o să moară la un moment dat. Deci ne trebuie o catedrală și mai mare. O altă parte din mine se gîndește că regele e ales de Dumnezeu, ca și Patriarhul, deci nu știu dacă țara asta e suficient de mare pentru amîndoi.”

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.