Home / Raport despre starea ficţiunii / Reacții la cald după învestirea lui Emmanuel Macron

Reacții la cald după învestirea lui Emmanuel Macron

Zoom

Traian Băsescu (președinte pamfletar): “Nu cred că era nevoie de toată ceremonia aia în care Hollande îi preda mandatul lui Macron. Mandatul putea să se predea și singur. Doar e și el francez. Ha-ha-ha-ha!”

Gheorghe Hagi (Rege): “Macron e acum președinte al Franței, dar asta contează mai puțin. Eu zic să ne uităm în ograda noastră. Ce facem pentru centrele de copii și juniori? Câți bani dă statul pentru construcția de stadioane? Dar pentru sculptarea de statui ale jucătorilor din Generația de Aur? Statui mari, cu parcări, cu acoperiș, cu instalație de nocturnă, să le vezi și noaptea. Cât dă? Aud? Exact, nu dă nimic. Iar despre Donald Trump cred același lucru.”

Nicușor Dan (politician antisistem): “Încă o dată, vedem că predarea mandatului de șef al statului în Franța e o treabă care se rezolvă între președinți. François Hollande i-a predat mandatul lui Emmanuel Macron. Nu-i normal. De ce n-au implicat în acest proces și un om de rând? Hollande putea să-i predea mai întâi mandatul unui pensionar din provincie, care pe urmă i l-ar fi predat lui Macron. De ce n-a făcut așa? Îi era frică că bietul om o să fugă cu mandatul și-o să rămână el președintele Franței, deși n-a participat la alegeri? N-ar fi fugit, că era bătrân, nu-l țineau picioarele. Dar e și multă paranoia în vârful politicii.”

Gabriela Firea (primar, ambasador al bunului gust): “M-am uitat și eu la ceremonie, dar nu mi s-a părut cine știe ce. Era frumos ca Hollande să plece din palatul prezidențial furat ca la nunți, cu talibani și cu Mickey Mouse, și dus într-o discotecă din Focșani sau la Arc de Triomphe, iar acolo să fie pozat pentru cărțile de istorie. Mă rog, se pare că Franța nu-și respectă liderii. Îi lasă să plece de la putere pur și simplu, ca boschetarii.”

Klaus Iohannis (președinte al României, tip retras): “Îmi pare rău pentru Hollande. E o dramă ca, după un mandat întreg de președinte, să ajungi ca muritorii de rând și să te plimbi prin lume doar pe banii tăi.”

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.