Home / Raport despre starea ficţiunii / Reacții la cald legate de vizita Patriarhului Kiril în România

Reacții la cald legate de vizita Patriarhului Kiril în România

Zoom

Patriarhul Daniel (președinte al CA al BOR): „Mă bucur nespus că am avut ocazia să discut pe îndelete cu omologul meu Kiril. E un om cu mult har și înțelepciune. Am apucat să ne consultăm cu privire la multe aspecte care să ne înfrățească și mai tare. De exemplu, Sfințenia dumnealui ne-a recomandat să nu ne mai luăm S-Klasse-uri opulente ca să impresionăm norodul. Maybach-ul e o mașină mult mai potrivită pentru asta și-n plus n-o conduc chiar toți săracii.”

Lucian Mîndruță (antirusofon): „Mi-e groază de pericolul care ne paște. România e tot mai rusificată și spălată pe creier de Putin și de acoliții săi. Astăzi am primit și ultima dovadă. Eram la o adunare socială și am făcut gluma cu Kiril care a venit să ne ia ceasurile și paltoanele. Toată lumea din jurul meu s-a prefăcut că nu înțelege ce zic și a început să se uite la mine ca la un nebun. Iar comportamentul ăsta venea din partea unui grup de preșcolari care-și serbau ziua de naștere la McDonald’s. La ce să mă mai aștept de la adulți?”

Ion Țiriac (patriot): „Așa cum e obiceiul creștinesc, l-am invitat pe Patriarhul Kiril la o partidă de vînătoare de mistreți. M-a refuzat spunînd că el nu se încurcă cu săraci. Că mai avea dreptate și Ilie Năstase: «Ia mai dă-i în pizda mă-sii de ruși!»…”

Remus Cernea (activist social): „Multă lume crede că Patriarhul Kiril e un om sfînt, născut să poarte crucea în frunte. Eu nu cred că-i adevărat. Am văzut un filmuleț pe YouTube în care Kiril se urcă într-o mașină și un asistent îi pliază crucea aia mică de pe cap, deci clar se poate da jos. În plus, am văzut și multe poze în care apare cu capul gol. Se mai numește sfînt un om care poartă o cruciuliță mică, detașabilă, pe creștet și din cînd în cînd și-o dă jos? Nu cred.”

Gabriela Firea (primar al Bucureștiului): „Prezența Patriarhului Kiril la moaștele Sfîntului Dumitru ne onorează ca oraș și capitală europeană. E un semnal important că trebuie să renunțăm momentan la toate planurile de dezvoltare a infrastructurii și să ne concentrăm pe investit masiv în moaște. Mai multe moaște, mai multe fețe bisericești importante. Mai multe fețe bisericești, mai mulți enoriași la moaște. Mai mulți enoriași care se roagă la moaște pentru decongestionarea traficului, mai multe șanse de cîștig!”

(5987 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.