Home / Raport despre starea ficţiunii / Recenziile nepublicate ale lui CTP: Cristian Tudor Popescu

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Cristian Tudor Popescu

Zoom

Pentru orice om care gândește cu capul și nu cu racheta de tenis, vine un moment în care se întreabă: Cine sunt eu? Cât de bine mă pricep la meseria de gazetar? Dacă m-aș fi născut în alt loc și-n altă perioadă, ca de exemplu în Egiptul Antic al arhitectului Imhotep, aș mai fi comentat la Digi meciuri de tenis sau ar fi trebuit să păstrez pentru mine toate observațiile despre Simona Halep?

În ediția de azi a rubricii, voi scrie despre mine. O să-mi fac autorecenzia. Eu, ca privitor, cum m-aș vedea pe mine la televizor, din confortul propriei locuințe, atunci când îmi beau seara sângele de bour de dinainte de culcare? N-ar fi corect din partea mea să-i desființez pe alții fără să trec eu însumi acest test.

Ca să-mi pot da cu părerea, am urmărit cap-coadă o emisiune a numitului Cristian Tudor Popescu. Era vorba despre ultimele scandaluri din PSD și despre viitorul guvernării. Un subiect interesant, cu miză, plin de potențial. Și totuși, CTP n-a spus nici măcar o chestie pe care să n-o știu deja. N-am auzit nimic nou. Totul mi se părea familiar, ca și cum eu însumi aș fi rostit, cu două seri în urmă, aceleași cuvinte. Și asta nu e tot. Până și expresiile faciale erau aceleași, ca și cum un demon nebun al mimetismului ar fi intrat în el și, luptându-se cu ceilalți demoni nebuni care îl stăpâneau, ar fi preluat controlul asupra lui, tranformându-l într-un monument dedicat plagiatului.

Ce mi-a plăcut a fost claritatea expunerii. Jos pălăria, omul era cu vorbele la el. La fel aș fi spus și eu toate chestiile alea, iar structura impecabilă a argumentelor arată că mințile mari gândesc la fel, mai ales atunci când ele aparțin aceleiași persoane. Foarte bine, Cristi! Îți acord cinci stele din cinci! Meriți ce e mai bun. Deseară, când ajungi acasă și o să fim doar noi, am o surpriză pentru tine, dar probabil că bănuiești deja despre ce e vorba. Mereu mi-ai citit gândurile. (Semnat: CTP)

(1477 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.