Home / Raport despre starea ficţiunii / Recenziile nepublicate ale lui CTP: Finala de la Roland Garros

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Finala de la Roland Garros

Zoom

Lumea e nedreptă. Azi m-am trezit cu acest gând în minte. Am dat la o parte blana de bou cu care mă-nvelesc noaptea, m-am ridicat în capul oaselor și mi-am zis, mijind ochii ca să sperii lumina soarelui și s-o fac să iasă înapoi prin geam: Cristi, așa nu se mai poate. De ce unii au noroc și altora le cade din mâna felia de pâine unsă cu sânge de porc pe partea unsă? De ce unii câștigă la Loto, în timp ce alții înfig de zece ori cuțitul în grumazul căprioarei și tot nu-i găsesc jugulara?

Nu-i corect ce mi se-ntâmplă. De ce să-i comentez eu meciurile Simonei? Sunt mai bătrân decât ea. Păi, când Mangusta abia venea pe lume eu vânam zimbri cu arcul ca să le mănânc carnea crudă. Când Simona mergea la școală, puteai deja să organizezi o finală olimpică de patinaj viteză pentru muște pe chelia mea. De ce-am ajuns eu să comentez ce face o puștoaică? În mod normal, lucrurile ar trebui să stea invers. Nu eu să comentez ce joacă ea, ci ea să joace după chestiile pe care le zic eu. Așa se făcea pe vremea mea. Se asculta de bătrâni. Dacă un înțelept pleșuv zicea că Simona servește cât poate, atunci Simona, care știa că e încă tânără, la început de drum, servea cât putea.

Nu se mai poate așa. M-am gândit deja să-i dau un ultimatum. Uite, Simona, vreau să-i spun, o altă jucătoare mi-a făcut o ofertă. Vrea să comentez pentru ea. Mi-a zis că-mi dă banii ăștia pentru cinci texte pe săptămână pe platforma Republica.ro, plus intervenții zilnice la Digi24. Cică am bonusuri pentru fiecare grimasă ridicolă pe care-o face Prelipceanu în timp ce mă ascultă.

Și colaborarea mea cu Simona se va opri pe toate planurile. Gata, nu mai discutăm. Nici măcar n-o să mă mai îmbrac în hainele ei atunci când sunt singur acasă și cred că nu mă vede nimeni. Cât despre perucă, am găsit deja una foarte bună pe stilul Serenei Williams. Eu, care mereu mi-am dorit să fiu creț.

Finala a fost o mare dezamăgire pentru mine. Poate data viitoare o să găsesc o jucătoare care să-mi asculte comentariul și să nu mai pretindă că nu mă aude atunci când îi strig măscări prin televizor. Lasă, Cristi, va răsări soarele și pe strada ta.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.