Home / Raport despre starea ficţiunii / Recenziile nepublicate ale lui CTP: Liviu Dragnea

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Liviu Dragnea

Zoom

Unii spun că aplecarea mea pentru ură și metafore tăioase a devenit tot mai evidentă după ce am chelit. Ei bine, acei oameni sunt niște proști. Dar e adevărat. Chiar m-a cam afectat toată chestia cu calviția. Înaintea să-mi cadă părul, eram un autor de SF onest și senin, atât de optimist încât scriam despre viitorul îndepărtat al omenirii, plecând de la premisa că omenirea chiar va avea un viitor îndepărtat. Dar apoi s-a produs inevitabilul. Podoaba mea capilară a căzut ca un pian aruncat de la etajul șase în capul unor pietoni nebănuitori. Înverșunarea și contondența, pe care le eliberam prin păr, n-au mai avut unde să se ducă și mi s-au scurs, ca apa pe niște pereți plini de igrasie, până în vârful mâinilor, pentru ca de acolo să treacă în editoriale, postări pe Facebook și scrisori de amenințare cu suprimarea fizică.

De atunci, am un dinte împotriva oamenilor care au păr nu doar pe cap, ci și pe față. Prea se lăfăie. Parcă vor să-mi fac în ciudă, cum fac eu când mă duc sub fereastra cu gratii a unei închisori și strig la deținuți că e o zi frumoasă și că merg să mă plimb prin parc. Și mie nici nu-mi place să mă plimb prin parc. Cum spuneam, îi urăsc pe oamenii cu păr pe față. Dragnea nu e însă unul dintre ei. După cum știm toți, ce-are el nu-i o mustață, ci un șoarece de câmp pe care l-a furat de pe un câmp.

În aceste vremuri tulburi, Dragnea e omul de care avem nevoie. Un Țepeș modern, care i-a dezvățat pe români de la furt. Se spune că acum, cât țara e guvernată de Dragnea, dacă lași o pungă de bani la o răspântie, n-o s-o fure nimeni, pentru că Dragnea o s-o ofere prin atribuire directă unei firme de casă.

Iar contribuția lui Dragnea nu se oprește aici. Vrea să facă dreptate în țara asta băgând la pușcărie foarte mulți hoți. Numai că o ia sistematic. Ca să bagi hoți la pușcărie, trebuie mai întâi să faci loc în penitenciarele țării. Și mai e nevoie de ceva: de hoți liberi, pe care să-i închizi. Să lăudăm deci bunele intenții ale lui Dragnea și să-i acordăm încrederea noastră. Nici nu prea avem de ales.

În concluzie, e un lider serios, eficient, care știe să-și răsplătească oamenii fideli. Îi acord lui Dragnea patru stele și jumătate din cinci, iar când zic stele vreau să spun, de fapt, ani de pușcărie.

(1512 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.