Home / Raport despre starea ficţiunii / Recenziile nepublicate ale lui CTP: Majorările de salarii și pensii

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Majorările de salarii și pensii

Zoom

Mie nu-mi place când omul are o bucurie. Nu ne dăm seama, dar chestiile frumoase care ni se întâmplă sunt un flagel periculos, un drog puternic, care ne debilitează și ne lasă goi și slabi în fața pericolelor. Mecanismul e simplu. Atunci când ai o bucurie, te obișnuiești cu senzația și pe urmă ai nevoie de noi și noi bucurii, ca să nu intri în sevraj și să nu ajungi o epavă, care caută prin gunoaie îmbrăcată în zdrențe, în timp ce-i abordează pe trecători cu întrebări de genul: ”Aveți o veste bună pentru mine, vă rog?”.

Oameni buni, nu vă lăsați orbiți de fericire. Asta e doar așa, o chestie de moment. Pe urmă vin săptămâni dezamăgitoare, în care te aștepți ca fericirea de la început să se repete, însă de fapt viața te-a învățat prost și bucuriile nu pot să dureze. Singurele chestii sigure pe lumea asta sunt nemulțumirea și încrâncenarea. Apelați la ele cu încredere. N-au dezamăgit pe nimeni. Nu cunosc nici un om care să se fi plâns că se aștepta ca viața să fie tristă și fără sens, dar iată că i s-au întâmplat niște chestii decente și deloc dureroase, și s-a dovedit că nu-i deloc așa. Mulțumesc.

N-am făcut introducerea asta degeaba. Ea e baza argumentului meu macroeconomic pentru care mă opun majorărilor de pensii și salarii pe care le-a anunțat noul guvern. Nu mi se pare normal să le dăm o speranță săracilor, mărind salariul minim. Cine suntem noi, să-i aruncăm în spirala periculoasă și fără întoarcere a dependenței de bucurii? Nu sunt destul de amărâți? De ce să le mai facem și noi rău, creându-le o dependență de care nu aveau nevoie, pe lângă cele de alcool și tutun pe care le au deja? Pentru că săracii beau la greu, de-aia și sunt săraci.

Apoi, nu înțeleg de ce vrea guvernul lui Dragnea să-i îmbogățească pe săraci. Care e scopul nostru, ca țară? Să avem niște săraci cu bani, niște săraci care să fie aroganți cu săracii din alte țări? Și mai e o problemă, una semantică. Dacă PSD-ul le dă bani săracilor, practic, îi suprimă, îi elimină, îi face să dispară din statistici. E incredibil cât de cruzi sunt pesediștii. Le-au pus gând rău propriilor alegători. Credeam că țin cu săracii, că le place sărăcia, dar iată că nu-i deloc așa. Hotărâți-vă, oameni buni!

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Alexandru Ardeleanu, eu ma tem ca-ti dau senilitate, la pachet cu pensia deja sosita.

    (eh, niste oameni, acolo, si ei / ba nu vad, ba n-aud, ba fac pasii prea mici)

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.