Home / Raport despre starea ficţiunii / Recenziile nepublicate ale lui CTP: Monarhia

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Monarhia

Zoom

Pe la 25 de ani, când linia părului a început să mi se retragă ca o armată franceză înainte să tragă primul foc, am început să port pe cap o coroană regală. Îmi trebuia ceva ca să ascund chelia și s-a întâmplat să fie coroana. Putea să fie orice: o țeastă de vițel, o găleată de zinc, un scutec făcut coif. Eu nu-s pretențios și pot să combin orice pălărie cu personalitatea mea fermă și robotică.

Coroana mă prindea excelent. Defilam cu ea pe Magheru ca un rege detronat, toți milițienii se uitau după mine ca să vadă unde-mi cheltuiesc valuta. Abia după ce au aflat că trăiesc într-o garsonieră modestă și dorm pe un pat din cărți SF au înțeles că nu sunt rege. Până aici mi-a fost. Mi-au scos coroana cu forța și m-au aruncat la marginea străzii, ca pe o măsea stricată și cu început de chelie.

De atunci, îmi repugnă ideea de monarhie. De ce-am ales coroana și nu o țeastă de vițel, care m-ar fi prins excelent cu cornițele abia ițite? Trebuia să aleg poate găleata de zinc. Știu, mi-ar fi sunat groanic în ureche fiecare picătură de ploaie, dar măcar îmi păstram demnitatea.

Plus că nu-i înțeleg pe monarhi. De ce stau ei toată ziua pe tron, cu coroana pe cap și cu un mâner de rachetă de tenis în mână? De ce nu țin toată racheta? E prea grea pentru Maiestățile Lor? Poate că ar trebui să facă mai mult sport. Ca, de exemplu, să meargă pe jos în loc să-i poarte supușii în lectică.

Eu aș interzice monarhia. Am o viziune înălțătoare și progresistă despre viitor, în care toate regatele au renunțat la regi și au apelat la un jucător de tenis pentru a le conduce. Iar acel jucător de tenis trăiește acum în palatul regelui și umblă toată ziua îmbrăcat în trening, alergând pe holurile imense ca să ajungă la timp la emisiunea de la Digi24 unde e invitat permanent. Vom trăi oare să prindem acea zi? Sper ca măcar eu.

(1492 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.