Home / Raport despre starea ficţiunii / Recenziile nepublicate ale lui CTP: Petre Daea

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Petre Daea

Zoom

Mereu mi-au plăcut oamenii cu viziune. Sunt unul dintre ei. Am vrut să inventez un sport nou, asemănător cu tenisul, dar ceva mai dur, mai bărbătesc, mai agresiv. Trebuie să servești mingea cu racheta în celălalt teren și în același timp să reciți, din strigături, un pamflet care să-ți demoleze adversarul. Porecle, epitete, verdicte nemiloase. Ideea era să-l desființezi politic, civil, social. Jocul n-a prins. Mereu, când am jucat, mi-am luat bătaie. Iar de câteva ori am fost și învins.

Îmi plac, așadar, liderii cu personalitate. Un astfel de om e Petre Daea. Îmi place delirul lui îndrăzneț. E genul de ministru al Agriculturii cu viziune, care s-ar orienta spre domesticirea unui nou animal. Gândiți-vă, n-ar fi cazul? De când n-a mai domesticit omul un animal? Și nu mă refer la șoareci de laborator sau la șobolani care dezgroapă mine antipersoană. Vreau animale mari și serioase, ca vaca, oaia sau porcul. Nu mai zic că noi, românii, n-am rămas în istorie cu nici un animal pe care să-l fi domesticit.

Am încercat eu însumi figura. După ce-am văzut The Revenant, m-am dus în pădurile Carpaților ca să domesticesc urși. Urși, ați auzit bine. Voiam să-i domesticesc nu pentru carne sau blană sau, mai știu eu, lapte, ci pentru film. Iei urșii de mici, îi crești, îi distribui în filme și pe urmă aștepți să curgă premiile Oscar. Ăsta era planul. Dar prinde tu urși înarmat doar cu o rachetă de tenis și cu un fileu rupt pe care l-am furat de la Arenele BNR… Abia am capturat un pui rătăcit după ce mi-am folosit maxilarele și rânjetul mecanic pe post de capcană. Groaznic actor, nu era bun decât pentru reclame la detergent.

Petre Daea e genul de vizionar care ne poate domestici o specie nouă. Cine știe, poate că lui o să-i reușească treaba cu urșii. Să fie Daea omul care vorbește cu urșii și care-i face să râdă cu prostiile lui.

 

(1474 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Daea suntem in cacat ca avem guvernanti ca daea!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.