Home / Raport despre starea ficţiunii / Recenziile nepublicate ale lui CTP: Serviciile secrete

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Serviciile secrete

Zoom

Niciodată nu mi-au plăcut serviciile secrete. Bine, poate și pentru că-s incapabil să țin un secret. Atunci când mă văd așa, mereu încruntat, cu haine largi pe mine și la volanul unei Dacii, oamenii cred că sunt un tip ciudat, care ascunde un secret groaznic. Nu-i, domnule, nimic adevărat. N-ascund nici un secret. La cum sunt eu făcut, n-aș putea să duc o viață dublă. Dacă aș ține într-adevăr oameni legați cu lanțuri în beci, i-aș spune asta imediat lui Prelipceanu, în direct, doar ca să văd ce față face.

Mereu m-au intrigat serviciile secrete. Ce secrete ascund? Ce-i atât de rușinos încât nu ne spun și nouă? Mie îmi place tenisul și nu fac nici un secret din asta. Dimpotrivă, mi s-a reproșat că e prea pe față. Poate că ar trebui să țin pentru mine o parte din entuziasmul pentru tenis, în special zbieretele prin televizor la Simona Halep și disponibilitatea mea de a-i pupa adidașii.

Dar serviciile secrete ce au de ascuns? Oare au preferințe sexuale ciudate? Oare SRI-ul are un fetiș pentru picioare și ține documentele alea clasificate ca să nu afle lumea și să-i arate pe ofițeri cu degetul pe stradă? Nu-i nimic rușinos aici. Fetișul pentru picioare e OK. Și eu i-aș pupa adidașii Simonei Halep.

De-aia nu înțeleg setea de putere a Serviciilor. Dacă ai un secret, nu te apuci de politică. Doar știi că atunci toate secretele tale ies la suprafață. Cine are un secret e bine să stea la cutie până uită lumea de el și nu mai interesează pe nimeni ce ascunde. În locul serviciilor secrete, îmi schimbam numele, plecam din țară și mă angajam ca patiser într-un local insalubru de la marginea Londrei. Aș fi stat acolo, la cutie, iar vara, în iulie, când ar fi început turneul de la Wimbledon, atunci când nu se aștepta nimeni, aș fi dat buzna în teren ca să-i pup adidașii Simonei Halep.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.