Home / Raport despre starea ficţiunii / Recenziile nepublicate ale lui CTP: Simona Halep ajunge numărul 1

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Simona Halep ajunge numărul 1

Zoom

Da! Bine, Simona! Bravo!

Eram într-un bar din Crângași la ora meciului. Când s-a terminat, m-am ridicat în picioare și am strigat că dau de băut la toată lumea. Chiote de bucurie, oamenii aplaudau. Barmanul împărțea beri cu șase mâini, îl asaltau clienți din toate părțile. M-am dus la baie să mă ușurez și, dacă tot era deschis micul geam de aerisire, am evadat. Nu mai trebuia să plătesc nici o băutură, ceea ce dintr-o dată m-a bucurat la fel de mult ca victoria Simonei, deși, evident, nu eram primul român din istorie care pleacă fără să achite nota. Am vrut să mă pierd printre mașini, dar nu fac doi pași că dau peste amicul meu, Ion. Zice:

– Cristi, a ajuns Halep numărul 1, hai să-ți dau o bere.

– Unde? – întreb.

Îmi arată barul din care ieșisem pe fereastra de la baie.

– Nu, mulțumesc.

– Băi, plătesc eu.

– Tu crezi că de bani e vorba? Banii nu înseamnă nimic. Sunt o iluzie de plastic la care orice creier inteligent și robotic se uită cu dispreț.

– Lasă roboții, hai să bem.

– Nu beau. Alcoolul e opiumul popoarelor. Creează iluzia unei vieți mai bune și paralizează orice inițiativă, ca pe un iepure viu pe care-l tai cu bisturiul pe creier ca să vezi ce face fiecare sinapsă în parte.

– Băi, îți dau de băut. Pe bune, chiar nu vii?

– Acel bar e un templu al consumului în care nu vreau să intru. Există pe lume o nedreptate fundamentală. Noi bem alcoolul ca și cum alcoolul n-ar avea sentimente. Te-ai gândit vreodată că dacă alcoolul ar fi la putere ne-ar bea el pe noi?

– Te rog, Cristi, nu azi.

– De ce? E o zi ca oricare alta din șirul infinit care ne desparte de moartea termică a universului.

– Acuma, pe bune, nu mai sunt eu sigur dacă vreau să beau o bere cu tine. Știi ce? Uită că am avut discuția asta. A început să mă doară capul. Cred că mă duc să mă culc.

– Ăăă… Poți să mă lași și pe mine acasă? Aș lua un taxi, dar mi-am uitat portofelul înăuntru.

(1492 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Draga Dan, citesc cu placere si interes „Recenziile nepublicate …). Umorul dezvaluit de ele este cel adesea extraordinar – surprinde foarte bine personajul CTP. Sper sa regasesc acel umor… si in viitor.

    Succes si inspiratie!

  2. Dacă Halep e numărul 1 mondial înseamnă că noi TOȚI românii suntem pe primul loc. Nu la tenis, normal, așa în general. Asta până când o să-și ia câteva bătute și o va lua la vale în clasament – machidoanca naibii.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.