Home / Raport despre starea ficţiunii / Recenziile nepublicate ale lui CTP Simona Halep

Recenziile nepublicate ale lui CTP Simona Halep

Zoom

Nu sunt paranoic, dar dacă aș fi, aș scrie la rubrica asta despre Simona Halep și despre rolul pe care-l are în viața mea. Aș începe textul chiar așa: ”Nu sunt paranoic, dar dacă aș fi…” Simona nu e om. Și asta nu e din cauză că-i mangustă, așa cum îmi place s-o poreclesc, ci pentru că nu-i o ființă separată de mintea mea. Dacă ar fi, n-aș scrie atâta despre ea. Dar ea e o extensie extrem de atletică a creierului meu, o proiecție plină de talent a aspirațiilor mele din tenis. Și, fiind doar în capul meu, am tot dreptul să-i comentez fiecare mișcare și să strig la ea prin televizor lucruri pe care nu le-am spus nimănui niciodată.

Pe vremuri, mă interesa literatura SF. Pe urmă am descoperit politica și am urmărit-o cu nesaț până în ziua când mi-am cumpărat decodor de HBO din Obor și am început să mă uit la filme. Doar capodopere, de la Nașul 3 în sus. Setea mea de cunoaștere nu mai avea limite. Cineva a întrerupt însă acest traseu epistemic. A scos-o din pălărie pe Simona Halep și de atunci îmi ocup timpul doar cu această iluzie scundă și musculoasă care evoluează impecabil pe zgura creierului meu.

Mereu, când vorbesc în public despre Simona, am un sentiment de recunoștință. Le mulțumesc oamenilor din jur că se comportă ca și cum Simona ar exista cu adevărat. Nici unul nu se miră atunci când aduc vorba de Halep. Acceptă ideea de mangustă ca și cum nimic n-ar fi mai natural decât un mamifer lung și blănos care câștigă turnee de tenis. Îmi dau și spațiu de emisie ca să-i comentez prestația la TV. Ce-ar înțelege oamenii ăia?

Îi dau Simonei cinci stele din cinci. E perfectă. Mintea mea a plăsmuit-o ca să fie așa. Anul ăsta o să-mi mobilizez resursele de altruism și-o să-mi doresc să câștige și la Roland Garros.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.