Home / Raport despre starea ficţiunii / Recenziile nepublicate ale lui CTP: Socializarea pe Internet

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Socializarea pe Internet

Zoom

Nu sunt un tip sociabil. Nu caut compania celorlalți. Mereu când mă găsesc în preajma altor oameni, închid ochii și latru de câteva ori, ca să-i alung. Aici se vede ce slabi sunt oamenii, pentru că pleacă invariabil, deși n-am lătrat la ei, ci mai mult așa, impersonal, la un dușman nevăzut, din altă galaxie, din altă dimensiune spațio-temporală.

Dacă nu mi-ar trebui un partener de tenis, n-aș avea nevoie de alți oameni. Aș trăi izolat în pădure, alergând prin tufișuri mereu când simt miros de grătar. Am încercat un timp, dar degeaba. După două luni de eforturi nebune, am înțeles că urșii nu pot ține racheta în mână și că oricum nu vor să învețe tenis.

M-am întors așadar în societate, printre oameni lași, care nu mănâncă sarmale de porc decât dacă taie altcineva animalul. Oameni care nu suportă adevărul și care se sperie atunci când oprești liftul între etaje și încep să le urli în ureche că nu există Moș Crăciun. E adevărul gol-goluț, oameni buni, de ce tresăriți? Vă deranjează adevărul? E mai bine dacă trăiți în cochilia voastră de mătase, în care nu vă ia nici un necunoscut de guler pe stradă ca să vă spună că infamul Trump e președintele SUA?

Trăiesc, așadar printre oameni. Săptămânal, bluza mea de trening atinge zeci de necunoscuți în metrou și toți mă roagă să mă dau mai încolo, că e destul loc. Nu am ce face, trebuie. Altfel n-o să mă obișnuiesc niciodată. De-aia rețelele de socializare care au apărut în ultimii 10-15 ani au fost mană cerească. Acolo pot să socializez cât vreau. Pe Facebook, nimeni nu știe că porți trening, decât dacă nu pui tu o poză cu tine în trening, iar eu de-astea pun, pentru că altele n-am.

Socializarea pe Internet mi-a dat exect ce-mi trebuia: socializare fără oameni. Îi dau cinci stele din cinci și aștept cu nerăbdare continuarea: socializarea cu mașinile.

(1476 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.