Home / Raport despre starea ficţiunii / Recenziile nepublicate ale lui CTP: Soros

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Soros

Zoom

Nu cred în conspirații. Conspirațiile există, sunt reale și au efecte, dar nu cred în ele așa cum nu crezi în Guvernul Tudose atunci când vezi ceremonia de învestitură și-ți dai seama că e un guvern prea slab ca să facă lucruri cu adevărat importante, adică să ne protejeze de Apocalipsa robotică și să colonizeze noi planete pentru momentul în care vor deveni neîncăpătoare căminele din Regie pentru toți moldovenii care vin să facă facultatea în București.

Se spune că, atunci când îți dorești ceva cu adevărat, întreg universul conspiră ca să fie indiferent la dorințele tale și să-și continue existența în mod normal, ca și cum nici n-ar vrea să-ți pună piedici, dar nici nu i-ar veni să se mobilizeze ca să te ajute în vreun fel. Știu, sunt nebun, dar cred asta cu tărie. Lucrurile se leagă. Nu-i o simplă coincidență că mereu când îmi pun ceva în minte universul nici nu mă ajută, dar nici nu-mi pune piedici. S-a întâmplat de prea multe ori ca să fie o coincidență.

O coincidență stranie e că mereu când văd un om simt nevoia să-i pun o poreclă neinspirată pe care o folosesc doar eu, pentru că tuturor oamenilor li se pare ceva pueril și la prima mână. De ce se întâmplă de fiecare dată așa? De ce și cu PSDragnea, și cu ALDE Tăriceanu a fost la fel? E super-ciudat. Oare conspiră cineva?

Soros sau, cum îmi place mie să-i zic, Moș Mason e în spatele multor chestii. E clar că omul influențează soarta lumii, poate și pentru că soarta lumii e ușor influențabilă și pune botul la ce spun toți moșnegii. Eu, să fi fost în locul ei, scrâșneam tare din dinți și-l călcam pe beregată, așa cum aș face și acum, doar că nu sunt în locul ei. De ce nu m-au făcut pe mine soarta lumii? Altfel stăteau lucrurile. În primul rând că nu mai pierdea Simona nici o o finală de Grand Slam. Poate că nici nu mai existau finale de Grand Slam. Vă dați seama că, dacă eram ditamai destinul, nu mă mai cramponam de tenis, ca toți săracii. Nici recenzii nu mai scriam. Eram departe acum, alergând într-un trening uzat prin univers și sărind de pe o planetă pe alta ca un om care e super-OK și chiar înțelege cum funcționează societatea.

(1460 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.