Home / Raport despre starea ficţiunii / Recenziile nepublicate ale lui CTP: Urzeala tronurilor

Recenziile nepublicate ale lui CTP: Urzeala tronurilor

Zoom

Atunci când am auzit că HBO face un serial după seria de romane Cântec de gheață și foc, mi-am încrețit fața într-un rictus malefic și-am început să urlu. Eram pe veceu și cineva deschisese ușa special ca să-mi spună de Game of Thrones. De parcă asta mă interesa pe mine. Mi-am văzut de treabă și am uitat incidentul, dar, câteva luni mai târziu, a apărut serialul. M-a prins din prima, pentru că era cu intrigi politice, violență și bătrâni ciufuliți cu bărbi fioroase. Cum să nu te uiți?

Totuși, o senzație de nemulțumire păstram pe fundalul fiecărui gând. Mereu o jenă difuză murdărea experiența pură a serialului. Într-un târziu, jucându-mă cu fiola de sânge pe care-o port mereu la gât, ca să-mi aducă noroc, mi-am dat seama ce era. La fiecare scenă violentă, la fiecare moarte neașteptată a unui personaj popular, mă gândeam: bine, e mișto ce se-ntâmplă, dar nu e real. E doar o ficțiune, o poveste, o imitație regizată a vieții așa cum trebuie ea să fie.

Game of Thrones! Ce fugă îngrozitoare de realitate. De ce-ar face un astfel de serial? Ca să ne amăgească?

Am alcătuit o scurtă listă de personaje cu porecla aferentă fiecăruia. Vă las în compania ei.

Tyrion Lannister – Șoarecele bețiv. Isteț, mic de statură, îi place viața. Nu-i bine să te întâlnești cu el într-un gang întunecat, pentru că atunci când o să vorbească cu tine n-o să-l vezi din cauză că-i pitic și o să crezi că auzi voci. Groaznic. Eu nu m-am întâlnit cu el, dar cunosc senzația.

Daenerys Targaryen – Mangusta blondă. E o Simona Halep a intrigilor militare și politice, o fată harnică și serioasă, care se antrenează pentru primul ei titlu: ăla de Regină a Westeros-ului. Nici cu ea nu e bine să te întâlnești într-un gang întunecat, pentru că o să-ți faci griji pentru biata fată.

Jon Snow – Coiotul sobru. Băiat bun, dar fără noroc în viață. Nu știe prea multe. A murit și a înviat, chestie la care eu n-am pus botul, dar, mă rog… Lovește bine cu sabia, are un rever excelent cu mâna dreaptă. În viața reală l-ar bate pe Federer, deși cred că la tenis ar fi surclasat clar de elvețian.

 

(1458 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.