Home / Minireportaj / Reînviere prin noi înșine

Reînviere prin noi înșine

Zoom

Mică-mare vînzoleală la cimitirul Reînvierea. Fostul președinte Ion Iliescu își tot vizitează și își aranjează locul de veci. După cîteva vizite de curtoazie la Elias, se pare că atenția titanului din Oltenița s-a mutat dinspre cele lumești către cele eterne. Cu ocazia asta, și-a luat toată familia aici. Mai puțin sora, care a lăsat prin testament să fie la Bellu. Viitorul sună bine, mai ales că Iliescu va fi vecin cu Predoleanu, o criptă subterană, din marmură neagră, chiar în dreapta capelei, gen. Sînt deja vreo 7-10 nume pe cruce. Așadar, totul e-n regulă. E bine. E pace, măi, animalelor!

De îngrijire se ocupă Victor Opaschi, dacă îl mai rețineți, cel ce a fost consilierul lui pe cultură. Opaschi se ocupă scrofulos de ce plăți și acte mai sînt pe acolo, dar, așa, cam o dată pe lună, vine însuși marele bărbat. De obicei, seara, cam pe la ora 19. Toți vecinii cimitirului știu că și pe verișorii de la Oltenița tot acolo i-a pus.

Ah, uitasem: acolo e și mormîntul simbolic al lui Corneliu Zelea Codreanu, îngrijit de frații Roncea. Cum s-ar zice, reînvierea e pe mîini bune.

(366 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.