Home / Raport despre starea ficţiunii / Risipă din banul public: rachetele cumpărate de la americani sînt de unică folosință

Risipă din banul public: rachetele cumpărate de la americani sînt de unică folosință

Zoom

Scandal de proporții în cadrul Ministerului Apărării Naționale după ce s-a descoperit că majoritatea rachetelor Patriot achiziționate de la partenerii noștri americani sînt de unică folosință, avînd atașate un sistem ingenios de autodistrugere imediat ce își ating ținta.

“Citind contractul, am descoperit un text foarte mic, cu steluță în față, care zice foarte clar că toate proiectilele achiziționate sînt de unică folosință”, a declarat locotenent-generalul Boștină, șeful înzestrării cu armament din cadrul Armatei. “Nu se poate așa ceva, dăm totuși 3,9 miliarde de dolari pe rachetele astea! Nu putem să tragem o dată cu ele și dup-aia gata! Ce-o să zică lumea? Înțeleg că sînt foarte eficiente atunci cînd le folosești, dar dacă le folosești, dup-aia nu le mai ai, și noi vrem să le avem cît mai mult. În Armata Română nu se risipește nimic. Dumneavoastră știți că încă mai avem gloanțe nefolosite de la revoluția lui Tudor Vladimirescu?”

Pentru a remedia problema presantă a rachetelor de unică folosință, armata a detașat deja o echipă de specialiști care să studieze dacă nu cumva se pot face mici modificări pentru ca rachetele să fie folosite de mai multe ori. “E adevărat că pierdem garanția produsului, dar eu zic că merită”, spune șeful echipei de ingineri. “Cine nu și-ar dori o rachetă care să poată fi folosită de trei sau mai multe ori? E ca la hîrtia igienică: doar pentru c-ai folosit-o o dată, nu înseamnă că trebuie s-o și arunci! Nu de alta, dar rachetele astea nu cresc în copaci și nici hîrtia igienică, cu excepția celei fabricate din copaci.”

(473 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. are you for real?

  2. Mai bine cumparau niste bumeranguri… Si asa aborigenii nu pot sa scape de ele!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: