Home / Raport despre starea ficţiunii / Risipă din banul public: Zeci de orașe din România, nevoite să cumpere zăpadă ca să poată înzăpezi străzile

Risipă din banul public: Zeci de orașe din România, nevoite să cumpere zăpadă ca să poată înzăpezi străzile

Zoom

Vremea neobișnuit de caldă din această perioadă a anului a venit ca o binecuvîntare pentru mulți. Și prin mulți înțelegem mulți primari din România, care au văzut o șansă unică de afaceri și s-au pus pe cumpărat zăpadă scumpă din Elveția cu care să împodobească festiv străzile.

“Am cumpărat zăpadă din Elveția pentru că așa am găsit și nu pentru că am io un cumnat acolo”, spune primarul din Odobești, județul Dîmbovița. “La noi în localitate e o tradiție să avem zăpadă iarna și să sfidăm încălzirea globală, așa că atunci cînd am văzut că nu ninge deloc am decis să importăm zăpadă din străinătate ca să-i facem pe oameni să se simtă bine. Oamenii și-așa sînt necăjiți și au necazuri, nu mai trebuie să se gîndească și la încălzirea planetei. În plus, dacă nu aveam deloc zăpadă anul ăsta, cum mai justificam sumele exorbitante de bani atribuite fără licitație firmelor de curățare a zăpezii?”

Deși temperatura a trecut ziua și de 15 grade Celsius, primarul din Odobești și angajații săi au reușit să înzăpezească localitatea în timp record, ca și cum ar fi fost afectată de un viscol puternic. Din păcate, neaua s-a topit înainte de venirea lui Cătălin Radu Tănase, lucru care i-a provocat acestuia lacrimi de tristețe în colțul ochilor. De asemenea, topirea previzibilă a zăpezii a dat complet peste cap planurile autorităților de a construi un hotel de gheață, identic cu cel de la Bîlea Lac. Forțați de căldură și de condițiile vitrege, sculptorii nu au mai reușit să ridice decît parcarea hotelului, încă chiar și așa a fost vorba de o parcare de gheață foarte detaliată, cu tot cu barieră de gheață, parcagii de gheață și un tarif de 2,50 lei ora, bani gheață.

(483 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.