Home / Raport despre starea ficţiunii / Românii reacționează la scufundarea unei nave rusești de către un cargou cu oi

Românii reacționează la scufundarea unei nave rusești de către un cargou cu oi

Zoom

Victor Ponta (fost premier): “Eu de mult spun asta, dar nimeni nu vrea să mă asculte. Nimic nu se compară cu oile românești, în materie de forță militară. Ce credeți, că vasul acela rusesc nu s-a ciocnit și cu alte nave care transportau oi? S-a ciocnit, că-i mică lumea. Dar erau oi olandeze sau scoțiene, oi slabe, fricoase, nepricepute. Multe s-au predat ori au murit. Acum sînt pastramă. Nu și oile românești! Mîndru că sînt român!”

Nicolae Manolescu (critic literar): “O legendă culeasă din Munții Vrancei spune că o mioară năzdrăvană a avertizat din timp vasul rusesc că se vor ciocni, dar marinarii ruși n-au crezut-o. De fapt, au crezut-o, dar i-au zis că, dacă ar fi să moară în naufragiu, să-i îngroape în apropierea unei fabrici de spirtoase. Iar mamelor lor, mioara să le spună că s-au însurat și că acum își bat nevestele din cauza alcoolismului, de-aia sînt prea ocupați și nu au timp să mai sune acasă.”

Grigore Cartianu (ziarist): “Sfîșietor! Ți se rupe sufletul. Tot niște biate miale ne-au salvat de ciuma roșie bolșevică. Să nu le omorîți, vă rog. Faceți dragoste, nu pastramă!”

Gabriel-Beniamin Leș (ministrul Apărării Naționale): “Ce nu știu rușii e că noi mai avem și capre. Și caprele sînt animalele dracului, cu oaia te mai înțelegi, dar capra intră peste tine în casă, îți omoară familia și dup-aia îți aprinde o țigară și rîde în barbă. Am pățit-o noi.”

Remus Cernea (activist): “Nu vreau să mă gîndesc prin ce-au trecut săracele oițe. Mi-au povestit niște delfini care treceau prin zonă. Uneori am impresia că oamenii nu se gîndesc nici măcar o clipă la oi ca la niște ființe umane. Le tratăm ca pe niște animale imbecile pe care le creștem pe lîngă casă doar pentru lapte, carne și lînă. Această discriminare trebuie să înceteze. Oile sînt oameni!”

Ion Cristoiu (vestar): “Supremația militară a oilor nu ar trebui să ne mire. Din informațiile pe care le dețin, în principal din ziarul Evenimentul zilei, oile au jucat un rol foarte important în războiul dintre daci, uriași și samurai. Ce este totuși foarte interesant este cum oile au dobîndit această inteligență extraordinară care le-a permis să-și construiască singure o ambarcațiune. Nu m-ar mira să aflăm că oile au ajuns în America de Nord înaintea vikingilor.”

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.