Home / Anticrizul / Să creștem iarbă, să avem ce tăia la câini

Să creștem iarbă, să avem ce tăia la câini

Zoom

Ați observat cum, ca nație, suntem foarte puțin răbdători? Începem ceva, ne facem speranțe, la un moment dat nu mai arată așa cum ne închipuiam noi, ne enervăm și zdrang, îi dăm cu bâta-n cap și omorâm proiectul. Bine, chestiile astea cam au obiceiul să se întâmple pe acele domenii pe care, colac peste pupăză, suntem și teribil de slabi. Cum e cazul „naționalei” de fotbal, una dintre acele entități care, oricât le-am schimba, merg din prost în mai prost chiar când te gândeai: „Bă, n-are cum să fie mai rău de atât”. Pe lângă fotbal, însă, putem adăuga și achizițiile publice făcute de autoritățile locale. Dar ne-am gândit vreodată cum ar fi dacă nu ne-am pierde răbdarea și nu am chema repede DNA-ul sau pe Tata Puiu? Un exercițiu de imaginație deci, prin bunăvoința unui exemplu din comuna Malu Mare, județul Dolj.

La Primăria Malu Mare s-a decis amenajarea unui părculeț. Nimeni nu a înțeles încă de ce orice sediu de primărie are nevoie de un părculeț, dar asta e o discuție pentru altă zi. Eh, și la Malu Mare nu prea crește iarba, aparent. Știm, știm, zonă de câmpie, dar… nu crește. Se știe, de la un moment dat încolo nu mai crește și trebuie să te descurci. Și în această situație, prin bunăvoința banului public, Primăria s-a descurcat cu vreo 300.000 de lei de la Guvern, cu care s-a cumpărat iarbă. Mai precis, patru tone de gazon, suficient cât să acoperi 22 de terenuri de fotbal.

Calculul aparține Curții de Conturi, care a sărit repede la beregata primarului amator de spațiu verde, dar se întreabă cineva dacă nu cumva achiziția a avut rost? Poate în comună sunt foarte multe vaci. Poate că iarba e… soi bun, caz în care ce s-a făcut la Malu Mare e o afacere în condițiile în care nu prea mai dă nimeni patru tone de iarbă pe câteva sute de mii de lei. Și multe alte variante. Dar nu, oamenii sar pe sărmanul primar, care are și dosar pentru abuz în serviciu. Și iarba… de iarba aia se bucură cineva sau risipa chiar merge până la capăt?

(111 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.