Home / Anticrizul / Să facem bairam total la Căminul Cultural

Să facem bairam total la Căminul Cultural

Zoom

Chiar nu ne merge bine în începutul ăsta de an. E și frigul ăsta dement, acum am rămas iarăși fără premier, autostrăzi nu avem, ambasadele nu zic nimic bine de noi și chiar dacă suntem în anul centenarului, parcă nu simțim nici o Unire și nici o petrecere, deși se bagă vagoane de bani în asta. Și se simte pe oameni, care se plimbă zgribuliți pe stradă și stau pe lângă focuri, ceva de groază. Există totuși și insule de normalitate în țara asta, cum este comuna Goicea, din județul Dolj. Da, exact aia, că doar nu credeți că am inventat-o.

Tot scriind rubrica asta cu matrapazlâcuri ce se întâmplă prin tot felul de comune și cătune din România, am chiar și eu impresia că e o rubrică de invenții și că locurile alea nu există. Disclaimer: nu e și locurile astea există. Comuna Goicea, de exemplu, este faimoasă tocmai pentru că este locul devenit cunoscut după ce, acolo, Ministerul Mediului a trimis în 2009 suma de 500.000 de lei pentru reabilitarea a ceva catalogat drept „cel mai mare parc din mediul rural” din România. Ca să nu trecem peste grozăvia asta de exprimare, să notăm faptul că acest record nu pare să aibă nici un sens: mediul rural e, în general, o chestie cu multă natură. Ergo, să ai un mega-parc în care, în mod tradițional, e simulată natura e cel puțin redundant.

Dar să revenim la ce ne pricepem: parcul respectiv, evident, a ajuns o paragină, pentru că în parcuri există pământ, în pământ cresc buruieni și alte chestii vegetale, și aia i-a fost. Dar, în 2018, lucrurile se mișcă din nou pe partea de investiții. Peste 653.000 de lei ajung la Multicris SRL pentru dotarea Căminului Cultural din localitate cu sistem de sonorizare, sistem de iluminare, panou video și alte structuri pentru instalația de distracție. Hai că e OK. Nu a ieșit treaba cu cel mai mare parc rural din țară, dar sigur cresc șansele pentru cel mai mare bairam rural din România.

(111 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.