Home / Anticrizul / Să ne ferească sfinții, vine Centenarul Unirii

Să ne ferească sfinții, vine Centenarul Unirii

Zoom

Cu greu poți să găsești în istoria României o perioadă de timp mai riscantă decât este pentru noi acum perspectiva anului 2018, în care vom aniversa Centenarul Marii Uniri. V-ați gândit vreun moment la ce ne așteaptă? Sunt mari de tot șansele să ne trezim cu scandaluri interetnice măcar săptămânale, cu parade naționalisto-stupide la tot soiul de statui ce stau să cadă peste oameni, cu băi publice ale politicienilor prinși în captivitatea portului popular. Și oare mai ce? Oare ce mai facem noi când e rost de sărbătoare? Exact! Spargem lovele, că nu ne uităm la bani. Astăzi, Hidroelectrica SA.

Adevărul e că acest mare și minunat centenar al unirii trebuie să fie mare, așa cum a fost și Unirea. Și ca să fie mare, trebuie să fie implicată toată persoana română, fie ea și juridică. Român sau maghiar, elev sau pensionar, corporatist sau bugetar, firmă de IT sau instituție de stat, toată lumea trebuie să fie în spiritul a ceva ce se anunță un mare party românist. Și pentru că în instituțiile cu capital de stat doar zăpada și inundațiile sunt fenomene surprinzătoare, Hidroelectrica SA are, chiar în timp ce vorbim, spatele asigurat în privința centenarului: cu o rapiditate demnă de o cauză mai bună, oamenii cu energia au scos din vistierie 279.400 și ceva de lei pentru a cumpăra prin atribuire directă steaguri ale României.

Adevărul e că proști mai suntem și noi, și toți cei care în 2018 nu își fac o firmă de produs drapele naționale. Uite, ăștia de la Promaxa International, adică firma care a primit proiectul pe motiv că alte oferte erau „inacceptabile și neconforme”, au făcut din 2012 și până azi o cifră de afaceri de vreo 92.000 de lei. Acum, cu Unirea asta, pac, au de cumpărat mașini de numărat bani. Și începi să te gândești ce-or fi făcând cei de la Hidroelectrica cu ceea ce pare a fi un maldăr de vreo 30.000 de steaguri. Are șapte sucursale în șapte județe din România și nu e ca și cum or să mai aibă ei loc de steaguri pe stâlpii pe care oricum or să planteze alte steaguri primăriile de comune și orașe. Dar după aceea îți amintești că ești român și că ești mândru de asta, și Doamne păzește să nu se vadă de pe Lună că am împlinit 100 de ani de când o ardem bezmetic. Hai, lamulțean!

(115 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.