Home / Șut şi ţară / Să privim retrospectiv, să gîndim tot pozitiv!

Să privim retrospectiv, să gîndim tot pozitiv!

Zoom

O-ho-hoo, dragii moșului! La oha-oha, copii și frați! Stați puțin și nu mîncați din sarma, piftii, cîrnați. Mică pauză să luați și bilanțu’ s-ascultați! Va dura puțin, promitem, e pe măsura rezultatelor.

2016 a fost un an lung și complicat. Lung, fiindcă a fost bisect, adică cu ‘jdemii de secunde în plus. Complicat, fiindcă am avut două rînduri de alegeri, locale & generale, și cel puțin două competiții majore pentru națiune – Campionatul European de fotbal și Olimpiada de la Rio. La alegeri văzurăți cum ieși, judece fiecare cum crede, noi nu ne pronunțăm, important e să votăm. La sport a ieșit cum a ieșit. Am ieșit de la Europene încă din faza grupelor, bătuți de Albania. Am ieșit de la Olimpiadă cu doar cinci medalii. Una dintre ele ne-a fost retrasă ulterior, pe chestie de dopaj. Nu-i un bilanț tocmai triumfal, pare-se. D-aia, acum, nici nu mai alcătuim liste și topuri de laureați.

Sînt fetele de la scrimă, bineînțeles, cele care își merită toate premiile la sfîrșit de an. Iar de la noi, din fotbal, l-am nominaliza, totuși, pe {umudică Marius, că-i nebun.

După Europene, s-a schimbat antrenorul de la Națională, a venit Neamțul, bizarul Christoph Daum. După Olimpiadă, s-a schimbat și conducerea COSR. După alegeri, firește, se schimbă și ministrul de la Tineret și Sport, cei mai mulți șefi de la Direcțiile Județene. Chiar o fi fost anul ăsta, 2016, Anul Schimbării? Hmm…

În mass-media din Occident a fost desemnat cuvîntul anului: post-adevărul. La noi, în periferia așa-zisei “lumi civilizate”, ajunge mai tîrziu semnalul, Lumina de la Apus. Cu rezultatele din 2016, abia am ajuns să ne confruntăm cu adevărul-adevărat al sportului și (în cazul nostru) al fotbalului romånesc. E un pas înainte, chiar dacă am mai primit niște șuturi în cur. Important e să nu mai practicăm văicăreala și jelania, niște discipline ce aspiră la statutul de sport național. Hai Romånia! La anul, în 2017, va fi ceva mai bine. La anu’ și la mulți ani!

(316 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.