Home / Lifestyle / Să redescoperim împreună farmecul discret al mașinii de cusut

Să redescoperim împreună farmecul discret al mașinii de cusut

Zoom

Unde: În Centrul Vechi din București, logic. Căci dacă nu ești în Centrul Vechi nu numai că nu prosperi, dar, practic, se cheamă că nici nu exiști. Remarc, totuși, că acest club hipsteresc în care am evitat multă vreme să intru, din rațiuni polemice, dacă nu chiar burgheze de-a dreptul, e situat la etajul întîi al unei clădiri vechi. Care conține, puțin mai sus, un salon de masaj, dacă mă-nțelegeți. De unde rezultă că, în sfîrșit, la 24 de ani de la Revoluție, hipsterii au început să se învecineze pașnic cu cocalarii.

Cum: Exact ca Atelierul Mecanic, dar cumva invers. În sensul că aici, în Papiota (Lipscani nr. 43, în gang), ar trebui să vină gagicile bărboșilor care încă se duc s-o ardă, like a mechanic, în Atelier. E clar, așadar, că măsuțele sînt confecționate din cadrele unor mașini de cusut vechi, că întregul interior imită, foarte căutat, un atelier de croitorie, că există multe materiale textile și chiar și o colecție decentă de papiote. Plus tipare din reviste de modă vechi (gen Burda, ca să vorbesc pe limba clienților) și aviziere ticsite cu tăieturi voit grosolane din reviste de modă de pe vremea Mamei Zina. E un concept nostalgic, așadar. De unde, evident, se naște paradoxul hipsteresc al ființei: de unde atîta nostalgie pentru cineva care n-a apucat nici măcar o oră de comunism?

Cît: Destul de mult pentru hipsterii atîrnători, șomeri sau, pur și simplu, ecologiști. Prețurile sînt ușor peste media cluburilor de gen: 9 lei o bere Grolsch, 22 cocktailurile, 12 lei Aperolul. Altminteri, mulțumesc lui Dumnezeu că n-am prieteni care să bea Aperol.

Cine: Deși e deja clar cine vine aici și cine preferă să mai urce un etaj, menționez că am văzut, totuși, și o pereche de corporatiști semiconfuzi sau ceva de genul. Dar aparent încîntați c-au nimerit într-un club intim și agreabil, în care se bagă un mix onorabil de funk, electro și, pe alocuri, genul acela de disco imposibil de ascultat dacă nu ești complet masochist sau totally wasted.

WC: N-am avut plăcerea. Dar, recunosc, mi-a trecut prin cap că, în loc de hîrtie igienică, la Papiota se folosesc batistuțe dintr-un material textil în carouri.

(5989 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.