Home / Gadgeta de perete / Salman Rushdie vs Facebook, un jihad rezolvat pe Twitter

Salman Rushdie vs Facebook, un jihad rezolvat pe Twitter

Zoom

E destul de neplăcut să te caute foştii vecini echipaţi cu hangere şi centuri cu dinamită* pentru că – pauză pentru efect dramatic – ai scris o carte. Dar, mă rog, au trecut 22 de ani, idioţii ăia tot radicali musulmani au rămas, te obişnuieşti cu ideea. În schimb, e cu totul inacceptabil ca o companie din lumea civilizată să te boteze după cum are chef, doar pentru că te cheamă Salman Rushdie.

Foarte pe scurt, că povestea e haioasă: nenea autorul şi-a făcut cont pe Facebook: “Ahmed Salman Rushdie”. Compania i l-a blocat imediat (normal), omul a fost nevoit să-şi dovedeasca bunele intenţii şi identitatea (şi mai normal), contul a fost reactivat, toată lumea – fericită. Mă rog, toată lumea mai puţin utilizatorul, rebotezat simplu “Ahmed Rushdie”. Pentru că Ahmed e primul nume din paşaport.

Urmarea e simplă: bietul Salman şi-a mutat jihadul pe Twitter, şi-a deplîns soarta ingrată în limita celor 140 de caractere, scandalul a ajuns unde trebuie, problema s-a rezolvat a doua oară. Deocamdată în bine, dar avem toată încrederea că Facebook va reuşi s-o facă fleaşcă din nou în cel mai scurt timp.

* Asemenea tratament ar trebui rezervat exclusiv femeilor grase şi proaste care scriu romane despre fete de liceu care fac sex cu vampiri gay în vîrstă de 100 de ani. Sîntem de acord că orice carte despre coruperea de minori şi/sau necrofilie e un lucru foarte bun, dar există nişte limite de bun simţ pe care un adevărat deviant sexual nu le-ar depăşi niciodată. Şi, apropo, orice asemănare cu seria Twilight e absolut întîmplătoare.

(954 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.