Home / Ghidul călătoriilor de iarnă / Saly, paradisul soțiilor din clasa medie-superioară

Saly, paradisul soțiilor din clasa medie-superioară

Zoom

Ai între 45 și 60 de ani? Un soț care are o afacere sau mai multe, o amantă sau mai multe, un card sau mai multe? Ți-am găsit, atunci, destinația ideală pentru o scurtă vacanță de iarnă: Saly Portudal, în Senegal.

Saly este o stațiune simpatică, un soi de Costinești-Sat combinat cu Năvodari și Mamaia-Gară, având hoteluri pentru toate gusturile și cluburi de noapte care se ridică la nivelul rockotecii din 2 Mai de acum 15 ani. Asta dacă soțul tocmai a aflat ce se întâmplă în Saly și ți-a tăiat fondurile de pe unul dintre carduri. Dacă n-a aflat încă, poți să-i trimiți poze cu tine și cea mai bună prietenă pe terenul de golf sau jucând tenis. Astea sunt activitățile oficiale pe timp de zi, căci ar părea dubios să te lauzi cu domeniul schiabil din Saly: e mai mic decât cel din Poiană și poți părea caraghioasă dacă te îmbraci în costum complet, cu ochelari și cască, pentru o jumătate de oră de schi nautic.

Există, aproape în fiecare hotel mai răsărit, cluburi de noapte moderne, cam de nivelul anului 2002 de prin București. Muzica e din 2006, cea mai nouă, globul de discotecă l-a prins pe Léopold Sédar Senghor, iar spectacolele cu dansatori tradiționali sunt la fel de autentice ca și whisky-ul pe care îl poți bea. Dar nu pentru asta este vestită Saly printre franțuzoaicele trecute de orice tinerețe.

Cum cobori din avion pe aeroportul din Dakar (aproximativ 1.300 de euro dus-întors, cu Air France, escală la Paris), caută din priviri grupurile de blonde în jur de 50-55 de ani, vesele, aranjate și părând că au venit pentru o conferință internațională pe tema menopauzei. Dacă ai noroc, mai este un loc în microbuzul care le duce la Saly. Dacă nu ai noroc, poți lua un taxi (cam 30 de euro, dacă te tocmești cum se cade). După o oră, o oră și un sfert, ajungi în Saly. Te cazezi (există și hoteluri cu 20 de euro pe noapte, dar recomandăm unul de aproximativ 40-50, ajută la impresia artistică) și, după ce îți lași bagajele în cameră, te interesezi discret unde dai de franțuzoaice. Ele știu. Dar la fel de bine s-ar putea să știe și cel de la recepție, dacă nu cumva e fată. Dacă aveți parte de recepționer, întrebați-l direct de lista cluburilor prin care merge el seara, împreună cu prietenii. Nu recomand ca prima tentativă de împrietenire cu un localnic să aibă loc pe plajă, pentru că prima impresie contează mult și s-ar putea să fiți mai avantajate de lumina obscură din cluburi decât de soarele care vă mângâie trupul herculean ce se odihnește într-un costum de baie minuscul.

Ar trebui să aveți în bagaje 2-3 tricouri “Armani“, chiar luate din „Europa“, și vreo două parfumuri masculine mai de soi (așa îi și veți putea deosebi mai ușor pe partenerii de vacanță, căci seamănă între ei, pentru un ochi neantrenat, iar dacă le mai și dăruiți tricouri identice puteți avea mari probleme). După prima seară în club, v-ați putea bucura de un mic sejur extrem de agreabil, dar nu trebuie să vă așteptați ca tinerii din local să fie cei care preiau inițiativa. Lor toate femeile europene li se par mai frumoase dimineața, la pachet cu un mic dejun în cameră și cu 40-50 de euro. Așa că nu așteptați să vă invite la dans sau să vă ofere băuturi. Nu pentru că ar fi nepoliticoși, dar le este greu să se decidă. Dacă tânărul vostru prieten este începător, s-ar putea să nu fiți nevoite să-l plătiți. Tricoul Armani, un Rolex chinezesc și un parfum ar putea fi suficiente pentru două-trei zile. Plus plata meselor, a taxiului etc. Dacă, însă, vă arată poze cu familia lui, cei 12 frați, mama paralizată și tatăl când era tânăr, înainte de a fi mâncat de lei, trebuie să știți că aveți parte de un profesionist. Nu va cere, dar așteaptă minimum 50 de euro pe noapte, ajutor pentru familia lui.

Una peste alta, doamnelor, cu 2.500 de euro puteți petrece o săptămână de vis în Senegal, având parte și de o cură de întinerire accelerată. Oricum, veți avea ce povesti acasă, dacă nu cumva vreți să adoptați motto-ul cunoscătorilor: „Ce se întâmplă în Saly rămâne în Saly!“.

 

 

(1028 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.