Home / Şoapte / Șantajul și bruiajul

Șantajul și bruiajul

Zoom

Lupta de la Kiseleff nr. 10, desfășurată în 12 octombrie 2017, a avut momentele ei de violență. N-a fost doar o luptă politică între Liviu Dragnea și Mihai Tudose, ci și o înfruntare orală, cu amenințări și cu promisiuni de mamă, în podul sediului PSD, unde gărzile personale ale celor doi combatanți s-au retras în mai multe rînduri. De partea lui Dragnea au luptat baronul Paul Stănescu de la Olt, un adept al trîntei bătrînești, de teritoriu, Ionel Arsene de la Piatra Neamț și Marian Neacșu, administratorul politicii de cadre a partidului, specializat în lovituri din umbră. Tudose l-a aliniat doar pe trădătorul Marcel Ciolacu, dar a creat spațiu pentru jocul de picioare al duplicitarului Nicolae Bădălău, care aștepta să vadă cum se înclină balanța.

Cu votul unanim al CEx-ului în spate, tabăra Dragnea putea să-l lichideze rapid pe Tudose și să-și asume tot ceea ce ar fi urmat, de la automoțiune la pierderea premierului și de la suspendarea președintelui la alegeri anticipate. Numai că, printre urlete și îmbrînceli, printre biserici și dumnezei, toate la adăpostul bruiajului, Tudose a tras de la brîu o armă ascuțită – un stick. Un stick de memorie pe care Tudose l-ar mai fi rotit amenințător deasupra capului într-o întîlnire anterioară, la care Dragnea a lipsit. Pe stick s-ar afla, după Tudose, lucruri care, dacă ar ieși în presă, Dragnea ar fi săltat de pe stradă. Baronii au ciulit urechile, au lărgit nările adulmecînd primejdia și au dat fuga la Dragnea să-l informeze.

Ei bine, cînd stick-ul a răsărit iar în mîna lui Tudose, în timpul confruntărilor de gherilă de la ultimul etaj, execuția premierului s-a oprit. Toată lumea a înțeles că PSD poate ajunge din lac în puț și s-au apucat cu toții să dea o șansă păcii. Cele două ministrese au fost chemate în pod și li s-a trasat sarcina să-și mențină demisiile pentru binele partidului, iar Dragnea și Tudose au semnat un acord de moment. Pacea obținută prin șantaj e, pînă la pronunțarea lui Iohannis, instabilă, ea urmînd să se stabilizeze sau să redevină război după cum înțelege președintele să atace al doilea mandat.

(5987 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. ar fi teribil de interesant „cam ce stick” are grindeanu …că prea l-a „înmuiat” rapid pe livache Atamanu…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.