Home / Serial killer / Savantul nebun și nepotul său

Savantul nebun și nepotul său

Zoom

Rick Sanchez e un geniu al științelor tehnice pasionat de alcool și de vulgarități care le știe pe toate. Deși oficial locuiește în casa fiicei sale, cînd se plictisește (și se plictisește des), savantul nebun dispare frecvent din garajul-laborator în care își are sediul, trecînd printr-un portal inventat de el către alte civilizații extraterestre, pentru a călători prin spațiu și timp spre alte universuri populate de tot felul de creaturi ciudate. Excentric, cinic, amoral, sătul de convenții și de tot ce este social acceptabil, Rick are metodele sale neortodoxe de a rezolva diversele situații periculoase în care e pus, comentînd într-un limbaj foarte colorat fiecare soluție pe care o găsește.

În toate aventurile sale suprarealiste prin lumile exotice ale galaxiilor pe care le vizitează îl tîrăște după el pe Morty, timidul și emotivul său nepot adolescent, permanent panicat de ce li s-ar putea întîmpla. Terifiat de ceea ce descoperă, sfîșiat de conflictul interior dacă să-l urmeze sau nu pe Rick, Morty trebuie să ascundă familiei și colegilor de la școală prin ce năzdrăvănii trece el împreună cu bunicu-său, în loc să-și facă lecțiile.

Rick and Morty e un desen animat pentru adulți cu mult umor negru, o minuțioasă dezvoltare a personajelor și un scenariu inteligent și creativ care parodiază fin filme celebre ale genului SF. Planete extraterestre, dimensiuni alternative, găuri de vierme, călătorii în timp, mutații rapide, dezintegrări, cîini vorbitori, roboți cu conștiință, raze care micșorează sau măresc lucrurile… Orice îți imaginezi se poate întîmpla în următorul episod. E ca visul din noaptea de după vizionarea unui SF, în care se amestecă tot felul de chestii bizare și se creează conexiuni pe care, conștient, nu le credeai posibile.

Rick and Morty, 2013- , satiră SF animată, creat de Justin Roiland și Dan Harmon, difuzat de Adult Swim.

(496 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.