Home / Raport despre starea ficţiunii / Scandal la PSD: Înregistrare cu Ion Iliescu cerându-i unui minor să-i arate secera și ciocanul

Scandal la PSD: Înregistrare cu Ion Iliescu cerându-i unui minor să-i arate secera și ciocanul

Zoom

De parcă moțiunea lui Dragnea n-ar fi fost de ajuns, un nou scandal macină acum Partidul Social-Democrat. Fostul președinte Ion Iliescu a fost înregistrat în timp ce-i cerea unui minor să-i arate secera și ciocanul, dar și alte simboluri, la fel de rușinoase, ale luptei de clasă.

Mult timp un model de conduită în viața personală, Iliescu dovedește acum că până și el are vicii. Aflat în mașină cu un adolescent, fostul președinte a încercat să-l corupă, îndemnându-l să lase deoparte orice pudoare și să lepede capitalismul de pe el. ”Ce-i cu tricoul ăla de la H&M? Tu știi că niște muncitori din Bangladesh sunt exploatați ca să-l țeasă? Dă-l jos, că se răsucește Ana Pauker în mormânt dacă află ce ai pe tine”, se aude Iliescu pe înregistrare.

Redăm aici o parte din discuția care s-a purtat o mașină, o Volgă neagră cu care Iliescu obișnuia să-și plimbe toate cuceririle prin diverse centre industriale din România, unde îi îndemna pe muncitori la acțiuni sindicale.

Iliescu: Ai spus că mi-o arăți. Când mi-o arăți?

Interlocutor: Ce să vă arăt?

Iliescu: Secera. Și nu doar atât. Și ciocanul, pentru că separate n-au nici un sens. Secera seamănă cu arma aia a dacilor și ciocanul e un simbol sexual. Niște prostii. Pe mine mă interesează strict secera și ciocanul luate împreună. Hai, mi le arăți?

Interlocutor: Vi le-arăt, dar nu aici, în mașină.

Iliescu: De ce ești așa de rușinos?

Interlocutor: Nu sunt rușinos, dar mă speriați. Aveți în ochi o sclipire de om nebun. N-am mai văzut pe nimeni care să insiste atât de mult să-i arăt un tatuaj de pe mână cu steagul URSS-ului, pe care l-am făcut în mod complet ironic.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.