Home / Raport despre starea ficţiunii / Scandalos! De Paște, Primăria schimbă numele stației Eroii Revoluției în Iepuroii Revoluției

Scandalos! De Paște, Primăria schimbă numele stației Eroii Revoluției în Iepuroii Revoluției

Zoom

Gest neașteptat al Primăriei Capitalei care, aflată în toiul pregătirilor pentru Paște, a anunțat că va reboteza mai multe stații de metrou pentru a le spori valoarea estetică națională autentică. Astfel, pe întreaga perioadă pînă la Înviere, stațiile de metrou “Eroii Revoluției” și “Eroilor” vor purta numele “Iepuroii Revoluției”, respectiv “Iepuroilor”. În mod similar, “Piața Unirii” devine “Piața Găinii”, “Piața Obor” devine “Piața Oubor”, “Pantelimon” devine “Pantelimou”, iar “Piața Universității” devine “Ouniversității”.

“Paștele e o sărbătoare care ar trebui să-i afecteze pe români de la cel mai mic la cel mai mare. De aceea nimic nu strigă mai mult: “Hristos a înviat din morți!” decît redenumirea unei stații de metrou în Petrache Ouenaru”, a declarat Gabriela Iepureanu Firea, primarul general al Capitalei. “Oprescu a avut cel mai mare cârnat din lume, eu îmi doresc cel mai mare succes din lume, iar acest succes nu poate veni decît îmbrăcînd niște oameni în iepuri, atîrnînd beculețe de Paște, împodobind un brad de Paște și redenumind stațiile de metrou.”

Tot pentru a populariza Paștele în rîndul cetățenilor, Primăria Capitalei a anunțat că a angajat aproximativ 500 de hoți de buzunare care vor bate mijloacele de trasport în comun pentru a le plasa în buzunare călătorilor ouă pictate manual, cozonac și vin, o mică atenție din partea unei instituții la fel de mici.

(500 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. „iepurr” si muove… galileo.. gallus… semnele sunt clare. :))

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: