Home / Jurnal apropologic / Scene cu greviști demisionați

Scene cu greviști demisionați

Zoom

În urmă cu două săptămâni muncitorii de la firma Leoni din Bistrița au intrat în grevă. O grevă pe cât de spontană, pe atât de scurtă. Muncitorii au fost amenințați că, dacă nu reiau lucrul, vor fi dați afară și înlocuiți cu “echipe de muncitori” aduse din Serbia. Producătorii de cabluri pentru automobile Mercedes de la Leoni au trecut acum la represalii: zeci de muncitori au fost forțați să demisioneze vinerea trecută. Ei au fost chemați în birourile șefilor unde li s-a reproșat că în urmă cu două săptămâni au întrerupt lucrul. Se pare că cei care i-au deranjat mai mult pe cei din conducere au fost muncitorii care în timpul grevei au vorbit cu presa și au postat pe Facebook despre conflictul de muncă.

Este cazul lui Dobrin Moldovan, luat din timpul programului și “executat” sumar în birourile conducerii. Șefii direcți habar n-au avut de operațiunea de demisionare cu forța pusă la cale de șefii cei mari, Dobrin Moldovan fiind ridicat din timpul programului, pus să-și semneze demisia și apoi, în nici jumătate de oră scos pe poarta fabricii în fața căreia îl aștepta un taxi. Dobrin Moldovan a declarat următoarele pentru Bistrițeanul.ro: „În 12 ani nu am avut nicio absență nemotivată, nicio abatere, nimic. Singura lor supărare a fost că am vorbit cu presa (n.r. în timpul grevelor spontane). Programul meu era până la 15:15 și ei m-au luat la 13:30 de la stația de lucru, e un abuz acesta. Sunt foarte mulți dați afară pentru că au fost la grevă. Am aflat că sunt oameni care au fost dați afară doar pentru că au postat pe Facebook, dacă vă vine să credeți așa ceva. Toți au fost luați din timpul serviciului, cu gardieni, cu taxiul la poartă. Nu am primit nicio hârtie, nu am niciun act la mine. Să fi zis măcar, măi nu te mai vrem în fabrică, ai un preaviz de 20 de zile să îți cauți alt loc de muncă”.

Dragnea și-a terminat săptămâna trecută turneul de promovare a mustății prin țară, iar doamna Olguța e prea ocupată să-și bage freza în direct la RTV și Antena3, așa că, e foarte probabil ca povestea de grevă și concediere a muncitorilor de la Leoni să rămână în paginile Bistrițeanului.

 

(1183 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. concedierea fara preaviz nu exista! Sa ceara bani multi si ii vor primi!

  2. Capitalism cu fatzā (in)umanā, asta am vrut, asta avem.

  3. Schema identica in 2004 la Continental Timisoara.Conflictul a foster aplanat prin demisia 😁 unor operator recalcitrant care doreau neaparat sa li see respecte drepturile prevazute de legislatia romaneasca.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.