Home / Experimentul zilei / Scurtă istorie a rasismului și a xenofobiei: Epoca contemporană

Scurtă istorie a rasismului și a xenofobiei: Epoca contemporană

Zoom

1938: Adolf Hitler începe lupta pentru drepturile minorității germane de pe bătrînul continent. În mod ironic, reușita transformă Germania în statul majoritar al Europei Apar primii apologeţi care susțin că nazismul este bun, dar e greșit aplicat.

1946: Alegerile generale dau ocazia României să îndrepte un rău istoric și să voteze partidele care erau minoritare și în rubrica „Și alții”. Din păcate, nici măcar armata rusă nu poate garanta o victorie totală și, astfel, istoria diversității este nevoită să noteze cu amărăciune că, deși plină de ruși, evrei și maghiari, în conducere s-a strecurat, din păcate, și român.

1954: Negrii din Statele Unite încep Mișcarea pentru drepturi civile, în speranța că urmașii lor vor trăi într-o lume lipsită de rasism, în care vor avea libertatea să-și distrugă propriile suburbii în timp ce protestează violent pentru drepturile unor infractori periculoși.

1961: În URSS, Iuri Gagarin devine erou național, ca „primul om în spațiu”. Pentru feministe, devine primul nenorocit care a furat șansa primei femei în spațiu. Pentru restul lumii, rămîne „tîmpitul ăla care n-a știut în ce direcție să fugă din URSS”.

1979: Margaret Thatcher este prima femeie care ocupă fotoliul de prim-ministru britanic. Victorie pentru feminismul mondial, care poate demonstra acum că și o femeie poate fi la fel de toxică și detestabilă ca și un bărbat.

(954 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Da Regina?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.