Home / Experimentul zilei / Scurtă istorie a rasismului și a xenofobiei: Evul Mediu și Renașterea (2)

Scurtă istorie a rasismului și a xenofobiei: Evul Mediu și Renașterea (2)

Zoom

1337-1453: Primele negocieri de tip Brexit întra Anglia și Franța se încheie cu succes după un război dilomatic de 100 de ani.

1348: Moartea neagră vine din Asia și problema suprapopulării Europei cu imigranți este amînată pentru cîteva secole.

1396: Bătălia de la Nicopole. Multiculturalismul cruciat este înfrînt de valurile de imigranți otomani. Apar primii români care pretind că își permit să meargă „la turci, la all-inclusive” deși ei merg cu carul abia pînă la Albena.

1454: Gutenberg inventează tiparul. Alfabetizarea ia avînt odată cu apariția primelor cărți porno. Primele feministe realizează că literatura este o formă de violență împotriva femeilor și încep marșuri pro-analfabetism.

1462: Valahia atinge culmile civilizației și toleranței. Radu cel Frumos, reprezentant al unei minorități sexuale, preia tronul țării în defavoarea unui țepar notoriu.

1492: Cristofor Columb ajunge în Bahamas și începe lupta pentru drepturile minorităților. Este cea mai de succes acțiune democratică, majoritatea dispărînd pentru totdeauna în nici 50 de ani.

1501: Primii cetățeni africani ajung în Lumea Nouă prin programul Work and Travel.

1506: Leonardo da Vinci termină Mona Lisa și se încăpățînează să susțină că e o capodoperă, deși pictura nu reprezintă o femeie de culoare care este săracă și lesbiană.

1558: Elisabeta I urcă pe tronul Angliei și demonstrează că, spre deosebire de regimul Mariei Tudor, feminismul poate avea și o față umană.

 

(964 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.