Home / Minireportaj / Sfințire interior-exterior fără degresare

Sfințire interior-exterior fără degresare

Zoom

Duminică, pe la prînz, moțăiam la țară în hamac, sub influența nefastă a valului de căldură Lucifer. Ca să fiu sigur că nu-mi intră căldura în urechi, îmi băgasem și căștile preventiv. Deschid ochii să pocnesc o muscă și mă trezesc cu sfîntul părinte din sat sfințindu-mi mașina proaspăt spălată. “Sănătate, părinte!” “Sănătate!” “Cu ce ocazie ne faceți onoarea?” “E sărbătoare mare!” “Sărbătoare, sărbătoare, dar poarta era închisă.” “Am deschis-o.” “Era închisă pe dinăuntru.” “Am băgat mîna.” “Văd… Dar chiar era nevoie?” “Păi, nu-i mașină nouă?” “Ba da.” “Atunci, cum să plecați la drum fără s-o sfințim? E pericol mare.” Și-a continuat s-o bidinească din cap pînă în picioare pînă a scos toți belzebuții din ea. La plecare ne-am salutat respectuos, mai mult timp decît era cazul, și nu știu dacă genul ăsta de servicii la domiciliu implică și obligații lumești, dar banul e ochiul dracului, așa că n-am vrut să-l întinez pe sfîntul părinte. Poate și de-asta, atunci cînd a trîntit poarta, de “la revedere”, s-a pornit vijelia.

(483 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Asa a venit popa de cartier acum câțiva ani pe la mine. Tocmai cumpărasem o garsoniera într-un bloc de babe bagacioase. A dat cu apa pe pereții goi și a întins mana. Am dat noroc și l-am dat afara. Părea foarte încurcat. 😀

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.