Home / Raport despre starea ficţiunii / Șoarece de laborator, convins că experimentele noi te fac mai puternic

Șoarece de laborator, convins că experimentele noi te fac mai puternic

Zoom

Veselie și optimism fără margini în sufletul unui șoarece de laborator care și-a dat seama că vrea experimente noi, pentru că te fac mai puternic și te învață lucruri despre viață. El e convins că ai trăit degeaba dacă n-ai trecut prin experimentul căutării unei bucăți de brânză printr-un labirint complicat. ”N-o să ajungi niciodată să te cunoști cu adevărat ca șoarece dacă nu știi cum e să-ți fie foame și să cauți bezmetic mergând pe lângă niște pereți”, a declarat rozătoarea sorbind dintr-un mojito, bucuros că a trecut printr-un experiment pe care mulți șoareci nu l-au trăit niciodată.

Pe de altă parte, șoarecele e conștient că există și experimente care te marchează pe viață. Ca, de exemplu, atunci când un domn în halat îți toarnă șampon în ochi, ca să vadă cât rezistă globii oculari la contactul cu o substanță toxică.

”Important e să iei ceva bun din fiecare experiment prin care treci. Dacă ai învățat ceva, nici un experiment nu e nasol. Eu, de exemplu, am învățat din experimentul cu substanțele toxice în ochi că nu e bine să te lași prins de oameni. E o lecție pe care o s-o țin minte toată viața, cât oi mai trăi eu în această cușcă minusculă”, a încheiat șoarecele, vărsând din greșeală paharul de mojito pentru că avea ochii distruși de la experimente și nu vedea nimic.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.