Home / Raport despre starea ficţiunii / Șofer din Balta Albă, rătăcit prin București în timpul minivacanței, din cauza străzilor libere

Șofer din Balta Albă, rătăcit prin București în timpul minivacanței, din cauza străzilor libere

Zoom

Confuzie și teroare în sufletul unui șofer de 33 de ani din Balta Albă, după ce și-a dat seama că nu mai recunoaște străzile Capitalei fără miile de mașini care le fac în mod normal impracticabile. Două ore a făcut bărbatul între Piața Victoriei și Universitate în timpul minivacanței de Rusalii, rătăcindu-se în numeroase rânduri în zona Ateneului și chiar învârtindu-se în cerc din cauză că nu mai știa care e lungul și care a latul bulevardului.

”Bucureștiul plin de mașini e un coșmar, dar fără mașini e un coșmar și mai mare. De unde să știu de unde vin și unde merg dacă nu mă claxonează nici o mașină din spate?”, ne-a declarat șoferul cu lacrimi în ochi, întrebându-ne de ce se intersectează atâtea străzi la Romană și unde au fost ele până acum.

Tânărul șofer spune că, atunci când era prins în ambuteiaje, viața i se părea simplă. Se ținea după mașina din față și înainta doi-trei metri la fiecare cinci minute. ”Lucrurile erau mai tihnite, mai așezate. Aveai timp să vorbești cu rudele, să citești o carte. Acum, cu străzile astea pustii, pare că totul a luat-o razna. Puținii șoferi pe care-i vezi gonesc ca nebunii. Unde se grăbesc? Am impresia că au uitat de adevăratele bucurii ale vieții. Tu de când n-ai mai claxonat pe cineva când s-a făcut verde la semafor?”, a încheiat șoferul, privindu-ne în ochi și găsind acolo ceva ce n-am vrut să știm că există.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Ha ha ha super

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: ,