Home / Epoca fraudala / Statistic, viitorul e în online

Statistic, viitorul e în online

Zoom

* Institutul Național de Statistică deține o aplicație numită “Portal Web pentru preluarea datelor statistice”. Însă, statistic vorbind, orice aplicație trebuie îngrijită și mîngîiată din cînd în cînd, că altfel dă rateuri și nu mai crește producția de reușite la hectarul de inițiative guvernamentale. Așa că, pe 17 aprilie, ca urmare a unei negocieri directe – că e vorba de ceva motive tehnice – oamenii de la INS au decis să plătească 419.429 de lei plus TVA firmei Digital Data Services SRL pentru niște servicii de suport și mentenanță a respectivei aplicații. Normal, firma care s-a lipit la acest contract nu e una oarecare, ea fiind înființată de Mihai Liviu Gherman, fiul fostului senator PSD Oliviu Gherman. De altfel, Digital Data Services SRL a mai încasat, în urmă cu patru ani, pentru același tip de servicii oferite și acum, un contract de numai 167.000 de lei. Asta după alte contracte de sute de mii și milioane, primite tot de la INS, pentru alte aplicații sau pentru servicii oferite cu ocazia referendumului din 2012. Ca să nu mai zicem despre contractul de şase milioane de euroi, primit chiar înainte ca fiul fostului senator să părăsească firma pentru a merge pe un post de director al unei firme din grupul Siemens. Normal, toate contactele astea au ajuns la SC Digital Data Services pentru că, statistic, dacă pe lîngă ofertă ai și niște conexiuni bune la lumea politicului, contractele se țin lanț.

* Ca să nu mai tot calce fraierii iarba sau, mai rău, să o fumeze, Primăria Botoșani a decis că e musai să construiască niște gărdulețe de protecție. Și cum gardurile de protecție a spațiilor verzi nu cresc pe toate gardurile, oamenii s-au dus la bursă. Mă rog, au zis că vor cumpăra niște chestii cotate pe bursă, ca să poată semna contractele pentru materiale prin minunatul procedeu al negocierii fără anunț de participare. Astfel, Primăria Botoșani a cumpărat de la o asociere de firme, condusă de SC Baza Aprovizionare-Desfacere SA, alături de Combustibil SRL, Bad SA și Met-Axa SRL, toate din Botoșani, niște plasă metalică, în valoare de 102.000 de lei plus TVA. Și, dacă tot erau ei pe la baza de aprovizionare, au mai cumpărat și alte materiale necesare construcției gărdulețelor, în valoare de vreo 60.000 de lei. Normal, de la același grup de firmulițe, dar pe un alt contract, tot negociat, ca nu cumva să bată la ochi. Că, fiind un gard mic, se mai văd șmenurile peste el.

(6042 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.