Home / Jurnal apropologic / Stimate dle ministru al Culturii și Identității Naționale, măi dragă Ionuț – procesul etapei

Stimate dle ministru al Culturii și Identității Naționale, măi dragă Ionuț – procesul etapei

Zoom

Ziaristul a cîștigat

După două articole aici, în gazetă, și cîteva sms-uri adresate domniei-voastre, dle Vulpescu, măi dragă Ionuț, accesul cetățenilor pe Cheiul Dîmboviței este un fapt. Țin să-i adresez mulțumiri speciale dlui Gică Văduva din Crîngași – cel care s-a ocupat personal de succesul operațiunii, în calitate de mecanic la centrala termică a ministerului și sudor de circumstanță. Cel care a demolat efectiv Porțile de Fier ale Culturii și a construit o barieră rutieră cît de cît civilizată. Să trăiești, nea Gică! Ești un om de toată isprava!

Cetățeanul a fost înfrînt

Gîndind însă dintr-o perspectivă mai largă și mai cinstită, cețățeanul Ionescu Alin a fost înfrînt zdrobitor de ministrul Vulpescu. La scor. Și culmea, echipa ministrului Vulpescu nici nu s-a prezentat la meci. Carevasăzică, măi dragi animalelor, să vă fie clar că, în cazul în care vă mănîncă în cur să aveți vreo nemulțumire, nu trebuie să vă pierdeți timpul adresîndu-vă dlui ministru Vulpescu cu vreo cerere de audiență. Poate ca ziarist, da, se mai rezolvă, dar ca cetățean, poți să îți pui pofta în cui. Domnia-sa e ocupat non-stop cu identitatea națională și cultura, n-are timp de mărunțișuri cetățenești. Clar? Mai încercați în campania electorală, cine știe…

Apropo de „identitate națională”

Dacă, printr-un ghinion absolut – ca al dinozaurilor cu asteroidul –, aș ajunge politician și m-ar pune unii ministrul Culturii și Identității Naționale, pur & simplu aș fi șocat. De ce să te ocupi mai întîi? De păstrarea dansului Călușarilor? Sau a tradițiilor sfinte ale celei de-a 114-a veniri a lui Hrușcă din Canada ca să cînte “Leru-i ler” la Sala Palatului? Sau de dat comunicate de presă de ziua lui Decebal, fiul lui Scorilo? Sau de sărbătoarea micilor și a muștarului? Sau de cultul ploconirii cu căciula în mînă în fața boierilor ca să te lase să umbli slobod prin Țările Române?

În tot cazul, să faci un minister pentru Identitatea Națională e ca și cum ai face un Minister al Ospitalității Strămoșești – pfuu, să nu le dau idei. Sau Ministerul Vitejiei și al Îndîrjirii în Bătălii Decisive. Păi, nu am fost noi – și încă sîntem – cei mai viteji dintre traci? A zis-o Herodot, ce pizda mă-sii!

Vrem, nu vrem, cînd vine vorba de identitatea națională – aia pe bune, nu cea à la Sergiu Nicolaescu –, trebuie să recunoaștem că politicianul român e ca regina Maria, așa cum a descris-o marele scriitor armean Ștefan Agopian la TVR, acum niște ani, în emisiunea Mari Români.

(84 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Curva eroina?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.